Finansiranje projekata uključenih u razvojni program institucija BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Programom javnih investicija/razvojno-investicijskim programom institucija BiH (PJI/RIP IBiH) za period 2016. -2018. godine obuhvaćen je 251 projekt vrijednosti 1,875 milijardi KM, od čega se 1,011 milijardi KM odnosi na 139 projekata u implementaciji, a 863,97 miliona KM na 112 kandidiranih projekata.

Vijeće ministara BiH na posljednjoj sjednici usvojilo je informaciju Ministarstva finansija i trezora o utrošku sredstava u 2016. kojima su finansirani projekti uključeni u ovaj program.

Ukupan plan utroška sredstva za 2016. za ove projekte iznosio je 135,55 miliona KM i realiziran je 98,79 posto.

Što se tiče vrste i načina finansiranja za projekte u implementaciji, iz budžeta u 2016. utrošeno je 39,8 miliona KM, iz inokredita 52,34 miliona KM, a iz inograntova 41,77 miliona KM. Po vrsti projekata u implementaciji, na investicije u izgradnju administrativno-tehničkih kapaciteta odnosilo se 52 posto, a na investicije u socio-ekonomski razvoj 48 posto.

Vijeće ministara BiH zadužilo je sve institucije da postupaju u skladu s instrukcijama za kandidiranje novih projekata i ažuriranje podataka o postojećim projektima u sistemu za upravljanje javnim investicijama Ministarstva finansija i trezora BiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.