-4.5 C
Visoko
22. Januara 2022.

Firefox će ponuditi internet bez reklama

Firefox je jedan od najpopularnijih internet pregledača, a Mozilla Foundation koja kreira browser je neprofitna organizacija koja ne ostvaruje zaradu na velikoj korisničkoj bazi Firefoxa.

Kompanija je uvijek bila u potrazi za izvorima zarade, od kojih su neki bili i promašaji. U svom najnovijem pokušaju, kompanija praktično od korisnika traži da odrede koliko su spremni da plate za internet iskustvo bez reklama i neke druge funkcije.

Mozilla se uglavnom oslanja na donacije i partnerstva, a kada su drugi oblici finansiranja u pitanju kompanija jednostavno ne može da pribegne rješenjima koja implementiraju rivali a da pri tome ne pređe preko sopstvenih principa.

Drugim riječima, kompanija ne može da se pouzda u reklame. Kompanija je sada izgleda spremna da ponudi neko rešenje koje je više održivo. Stranica “Ad-free Internet by Firefox” otkriva šta će uključivati kompanijinu novu strategiju sa pretplatom.

Pored uklanjanja reklama, servis će nuditi audio verzije članaka i sinhronizaciju između platformi koje podržavaju Firefox. Korisnik će moći da se prebacuje između uređaja i nastavi sa radom u Firefoxu tačno tamo gdje je stao.

Zanimljivo je da je Mozilla istakla da će zaradu od implementiranja ovakvog pretplatničkog servisa deliti sa oglašivačima sajtova koje korisnici posjećuju. Po cijeni od 4,99 dolara mjesečno ovo svakako ne djeluje pretjerano primamljivo oglašivačima, ali za sada nisu poznati drugi detalji o ovoj usluzi.

Unesite komentar