Fizički napadnuti policijski službenici u Visokom

Javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

VISOKO

Dana 23.03.2015. godine, u 18,00 sati, u mjestu Lisovo, od strane policijskih službenika pronađeno je napušteno putničko motorno vozilo marke „VW-Golf IV“, registarskih oznaka O58-T-915, vlasništvo A.M., u kojem su se nalazili predmeti koji potiču iz krivičnog djela. U toku obezbjeđenja vozila, u 18,40 sati, policijski službenici zaustavili su putničko motorno vozilo marke „VW-Golf III“, registarskih oznaka K28-A-280, kojim je upravljao G.M., dok su se u vozilu kao saputnici nalazila lica: A.E., G.R., S.H. i B.A. Prilikom legitimisanja lica A.E. i G.R., ista su fizički napali policijske službenike, nakon čega su pobjegla sa lica mjesta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, te su poduzete aktivnosti na pronalasku počinilaca i dokumentovanja navedenog krivičnog djela.

Na području Kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

(VisokoIN.com/MUP ZDK)