FK Željezničar: Odmah po završetku sezone kreće rekonstrukcija terena

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Fudbalski klub Željezničar danas je saopštio da odmah po završetku aktuelne sezone u Premijer ligi BiH kreće u rekonstrukciju terena na stadionu “Grbavica“.

“Rekonstrukcija glavnog terena Stadiona Grbavica planirana je neposredno po završetku premijerligaške sezone. Želimo informisati članove, navijače, sponzore, partnere i prijatelje da je klub u stalnim konsultacijama sa ekspertima za infrastrukturu i da je plan da budući novi teren na stadionu ‘Grbavica’ bude najsavremeniji u BiH i maksimalno prilagođen vremenskim uslovima u bilo kojem periodu godine sa grijačima. To znači da će budući teren zadovoljavati najnovije uslove koje propisuje Evropska fudbalska federacija za kategoriju tri“, kažu iz Željezničara.

Iz kluba su se još jednom zahvalili gradskim i kantonalnim vlastima na bezrezervnoj podršci u projektu rekonstrukcije terena, koji je od ogromnog značaja za širu društvenu zajednicu.

Fudbaleri Željezničara jučer su otputovali na pripreme u Antaliju, a među putnicima su bila i tri nova igrača Stojan Vranješ, Kenan Hadžić i Adi Mehremić. “Željo“ je nakon prvog dijela sezone u Premijer ligi BiH lider na tabeli sa 41 bodom, jednim više od drugoplasiranog Zrinjskog. Osim toga “plavi“ su se plasirali u polufinale Kupa BiH.

Više vijesti