Fondacija Visoki predstavila turističko – razvojni projekat Kraljeva brda u Istanbulu

U okviru posjete političko – privredne delegacije Visokog privrednicima, javnom i sektoru obrazovanja te medijima u Istanbulu od 11.-16.septembra 2012.g., predstavljen je i projekat najobuhvatnijeg turističko – razvojnog projekta u BiH, Kraljeva brda Fondacije Visoki.

Kako saznajemo od Mirnese Šehović sekretara Fondacije Visoki razgovori o ovom projektu su vođeni sa nekoliko predstavnika turističkih agencija i potencijalnih investitora.

” Prilikom predstavljanja projekta pokazana je zainteresovanost za mogućnosti ulaganja jer naš projekat sadrži više hotelskih i spa centara, ruralni i family resort i adrenalinske parkove. Turski investitori imaju dosta iskustva u ugostiteljstvu i iskorištavanju turističkih potencijala, pa je naš projekat izazvao veliko interesovanje. Oni su zainteresirani i za prirodne ljepote i objekte vjerskog turizma te za za porodične odmore ” – istakla je Šehović, naglašavajući kako su objekti za odmor i rekreaciju, te kulturno – historijsko naslijeđe sadržani u projektu Kraljeva brda posebno zanimljivi za turiste iz Turske djelimično i zbog naše zajedničke prošlosti.

Konkretan rezultat su i razgovori sa nekoliko predstavnika turističkih agencija koji su zaintesirani za dolazak turista iz Turske i njihov smještaj u Visokom kako bi u okviru višednevne posjete obilazili nekoliko destinacija u bližoj i daljoj okolini.

Konkretni rezultati postignuti na petodnevnim susretima sa turskim privrednicima i potencijalnim investitorima te razgovorima sa predstavnicima komunalnih preduzeća, bit će vidljivi već tokom mjeseca oktobra kada se očekuje uzvratna posjeta na jednodnevnom skupu koji će u Visokom, pored turskih okupiti i privrednike iz regiona.

(VisokoIN)

Vezani članci

Visočki Neimax nastavio trend rasta pored svih problema

VISOKOIN.COM

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

PROMOVISANA MONOGRAFIJA “VISOKO I OKOLINA KROZ HISTORIJU II – OSMANSKI PERIOD”

VISOKOIN.COM

Tradicionalni rafting Eko-Vikinga i otkrivanje spomen ploče Adnanu Džafiću

VISOKOIN.COM

Ekipa “Bosanskog viteza” uputila čestitku povodom Dana državnosti BiH

VISOKOIN.COM

Tarik Halilović: Opozicija je ujedinjena, građani Visokog moraju biti na prvom mjestu inače Statut neće proći

VISOKOIN.COM

Unesite komentar