da block

Fotografija na kojoj se ljube Srbin i Hrvatica iz Mostara podigla prašinu u regionu!

da block

Na fotoservisu “Imgur” pojavila se fotografija na kojoj se ljubi mladi par ogrnut u srpsku (mladić) i hrvatsku (devojka) zastavu… Iako bi ovakav prizor trebao biti posve normalan, izazvao je burne rasprave na internetu.

Najveći revolt uslijedio je na forumu hrvatskog portala Index.hr, gdje su uslijedili brojni negativni komentari, a čak ni u Mostaru ovakav prizor nije prošao bez neprimjerenih reakcija.

No, pojašnjenje prizora koji je ovjekovječila ova fotografija iznio je njen autor, koji je zapisao sljedeće:

“Koledž ‘United World’ u Mostaru okuplja više od 40 različitih nacionalnosti. Smješten u gradu koji je još uvijek podijeljen ratom u ljudskoj svijesti, on je postao simbol nove generacije balkanskih naroda. Ove godine se održava Kulturna parada kako bi se obilježila 50-godišnjica pokreta ‘United World’. Svi smo ponosno nosili svoje zastave ulicama i na bošnjačkoj i na hrvatskoj strani grada, Moj prijatelj Srbin se držao za ruku sa svojom djevojkom Hrvaticom. Kada je jedna starica nju pitala kako može da hoda pored Srbina, ona ga je poljubila. Tada sam napravio sliku. To nije ništa posebno, samo jedan par koji iskazuje ljubav, ali za nas ovdje u Mostaru, to je dokaz da nove generacije nisu spremne da nastave s ratom u svijestima”.

Bravo za mlade Mostarce!

(VisokoIN)