Francuskinje bolje od “Zmajica”

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u trećem kolu Evropskog prvenstva od selekcije Francuske sa 3-0 u setovima.
Rezultat u setovima je glasio 25:19, 25:14, 26:24.

Solidno su naše reprezentativke ušle u meč, vodila se velika borba, a Francuskinje nisu uspjele značajnije se odlijepiti sve do druge polovine seta kada dolaze do prednosti od 6 poena, te tako osvajaju set sa 25:19.

U drugom setu Francuskinje su pružile mnogo bolju igru, bile su dosta bolji rival i set riješile u svoju korist sa 25:19.

Treći set donio je mnogo uzbuđenja. Vodila se velika bitka za svaki poen, ali su Francuskinje u finišu stigle do dvije meč lopte, naša selekcija se nije predavala i uspjela je izjednačiti rezultat, međutim to je bilo nedovoljno. Bh. tim se istrošio, a Francuska je ipak ovaj set riješila u svoju korist sa 26:24.
Najefikasnija u našem timu bila je Edina Begić sa 18 upisanih poena.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u narednom kolu igra protiv Belgije, a taj meč na rasporedu je već sutra sa početkom od 17 sati.

Prvo mjesto na tabeli Grupe A zauzima selekcija Srbije sa 9 osvojenih bodova, drugoplasirana je Rusija sa 7, dok je Belgija treća sa 5 bodova. Naš tim se nakon ovog poraza nalazi na petoj poziciji sa 3 osvojena boda, isto koliko ima i Francuska. Azerbejdžan je posljednjeplasirani bez bodova.

Unesite komentar