FTV se izvinjava što je gledatelje dovela u zabludu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Skandal oko pobjednika kulinarskog showa Masterchef, koji se emitovao na FTV-u i Novoj TV, i dalje se ne stišava. Podsjetimo, dok je cijela Hrvatska na Novoj TV gledala finale u kojem pobjeđuje Nikola Lesar (22), na Federalnoj televiziji u BiH koja otkupljuje serijal prikazana je finalna emisija u kojoj je pobijedio Marko Palfi (31)!

NOVA TV, koja je i bila nosilac cjelokupnog projekta, ali i Federalna televizija oglasile su se saopštenjem za javnost.

NOVA TV: Pogriješili su uposlenici obje televizije

‘Nakon interne kontrole oko emitiranja završne emisije Masterchefa na Federalnoj televiziji, ustanovili smo da se radilo o propustima zaposlenika obje televizije.

Jedini motiv zbog kojeg su snimljene dvije verzije završnice Masterchefa je činjenica da je na projektu koji je snimljen još u aprilu radilo 70 ljudi i da smo na taj način željeli zaštititi informaciju o pobjedniku.

Istragom smo zaključili da nadležna služba Nove TV nije poduzela sve mjere sigurnosti kako emisija, koja je služila isključivo u svrhu zaštite identiteta pobjednika, ne bi bila dostupna za preuzimanje.

S druge pak strane, Federalna televizija, iz sistema je preuzela materijal za koji nije imala odobrenje niti potvrdu da se radi o finalnoj emisiji Masterchefa.

Nova TV se izvinjava svojim gledateljima. Svim profesionalnim naporima trudit ćemo se da opravdamo povjerenje gledatelja’, kaže se u saopštenju.

RTVFBiH: Preuzeli smo jedinu emisiju koja nam je bila dostupna
Federalna TV saglasna je s najvećim dijelom navoda iz saopćenja NoveTV oko problema nastalih tokom emitiranja superfinala Masterchefa, osim s onim u kojima se tvrdi da je Federalna televizija, iz sistema preuzela materijal za koji nije imala odobrenje niti potvrdu da se radi o finalnoj emisiji Masterchefa.

Kao pojašnjenje ovog navoda NoveTV, RTVFBiH, ističe da je Federalna TV tokom tromjesečnog trajanja Masterchefa, pa i na sam dan superfinala, imala strogo ograničen pristup serveru NoveTV i da je iz sistema mogla preuzeti samo materijale koji su namijenjeni za emitiranje na kanalu Federalne TV, a nikako neovlašteno izuzeti bilo kakav materijal.

‘Federalna TV je emitirala jedinu verziju superfinala koja joj je u terminu emitiranja bila dostupna. Ovom prilikom Federalna TV se izvinjava svome gledateljstvu koje je nesvjesno dovela u zabludu’, saopćeno je iz RTVFBiH.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.