FUP još uvijek ništa ne zna o stanici sa golim maloljetnicama

Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije kazao je u izjavi za Patriu kako FUP još uvijek ništa ne zna kada je riječ o slučaju facebook grupe „Najveće Drolje Osnovnih i Srednjih Škola“. No, FUP, kaže on, svakako ima osposobljenje stručnjake za takozvani cyber kriminal sa kojim se mogu uspješno nositi. Sličnih slučajeva, kaže on, bilo je i ranije.

Priča bh. novinske agencije Patria uzdrmala je cijeli rigion. NAP-ovu priču o šokantnoj facebook grupi „Najveće Drolje Osnovnih i Srednjih Škola“, koja je objavila stotine eksplicitnih fotografija nagih i polunagih djevojaka, uglavnom maloljetnih, i koja je za nešto više od dva dana sakupila više od 50.000 korisnika, prenijeli su svi važniji mediji iz zemlje i regiona.

Šokantna facebook grupa još uvijek nije ugašena i do sada je sakupila više od 50.000 korisnika, a Beogradski Kurir slučaj je ovu stanicu čak prijavio i Sektoru za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije, jer su administratori ove grupe, sudeći prema ekavici, najvjerovatnije iz Srbije.

Kada je riječ o eksplicitnim fotografijama na njima se nalaze i djevojke iz Banja Luke, Krešava, Gradačca…

(VisokoIN)