Glasajmo za fizičko i mentalno zdravlje a ne za propale projekte

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Piše: Bili Piton – Iznad Visokog je danas igrom slučaja, prilikom fotografisanja panorame grada, posebnim foto filterima, snimljen misteriozni objekat, neidentifikovani, za sad. Nakon kraće analize fotografije i objekta, pretpostavke koje se uzimaju u obzir su slijedeće: – da se radi o NLO-u – da se radi o bespilotnoj letjelici Turske vojske, sudeći po obliku letećeg objekta – da se radi o dronu, naravno Turskom, koji nadgleda realizaciju projekata u Visokom koji su finansirani od bratske općine Karamtedag. Ispitivanje ove fotografije se nastavlja dalje, uključuju se mnogobrojne svjetske poznate stručne ekipe u identifikaciji nepoznatog letećeg objekta, koji je bio crn, u stvari bio je smeđ, sa malo riđe boje, kao malo dlakav, ili rundav, presijavao se između crne i smeđe boje, pomalo sivkaste…

Posljednja grupa ili pjevač koji je na neki način gostovao u našem gradu bio je Hašim Kučuk Hoki i to u prolazu, svratio da jede na putu za dalje. Naravno, tada je bio živ i naravno, to je bilo vrlo davno. Cenzure i policijski sat koje je uvela ova posljednja izabrana tajna organizacija na vlasti u Visokom, a koje dolaze do izražaja prilikom obilježavanja praznika kao što je Nova godina i slično, uništila je i posljednju ambiciju i želju bilo koga da organizuje koncert koji bi se izdigao iznad nivoa svakodnevne, duhovno-sanitetske ili narodno-psihološke muzike, pa se zbog pomenutih razloga, ali i zbog vrlo oskudnog ili nikakvog učešća Općine u finansijskom smislu kad su u pitanju ovakve ideje, cjelokupna visočka kulturna i koncertna aktivnost svela na Hanku Paldum koja je pjevala na izmještenoj bini u Prijekom a koju su zijaretili simpatizeri stariji od osamdeset godina uz prisustvo oba roditelja, ili na duhovnu muziku izvođenu u Milama, to jest izvođenje ilahija na srednjovjekovnoj crkvi.

Prije dolaska ovih sanitetskih radnika na vlast koji imaju za cilj da operu mozak i dušu svim žiteljima grada Visokog, imali smo priliku gledati i slušati uživo i Divlje jagode i Zabranjeno pušenje i Edu Majku i mnoge druge grupe i pjevače, pa i Rizu Ružu. Zašto smo dozvolili da Visoko bude grad koji se nalazi na crnoj mapi kulturnih dešavanja. Zašto smo dozvolili da nam binu odnesu u Prijeko, pa ni onih sedam dana kulture, nema kulture. Zašto smo dozvolili policijski sat za Novu godinu, dok vrh vlasti istu slavi na Jadranskim obalama uz selfie sa raznim napitcima u pozadini. Nije ni čudo što se povečava broj ovisnika o drogama, alkoholu i drugim porocima u našem gradu, jer odavno ta djeca nemaju alternativu. Posla nema a firme planski pokradene. Sport sistematski uništen a kultura ispod nule. Zaista Visokom treba jedna progresivna snaga koja bi makar pokušala da kulturu i sport približi djeci. U Visokom se sve plaća. Umalo nam i stadion nisu uzeli i zaključali. Invalide sportiste su doslovno istjerali iz njihovih prostorija, sa zadatim rokom od nekoliko dana da iznesu trofeje i rekvizite. Bespravno su srušili konstrukciju krova iznad staze boćanja. Gdje to idu naše pare od poreza kad nam djeca sve moraju platit. Plaćamo korištenje našeg.

Visoko ima posljednju priliku da na sljedećim izborima vrati grad i sela na normalan kolosjek. Skoro su nam isprali mozak svojim vjersko-političkim stavovima, pa smo počeli mrziti aktivan sport, aktivnu kulturu, a kao alternativu ponudili su nam kladionice, drogu, alkohol i najgori vid folk muzike. Visokom treba sport koji se ne plaća, koncerti dobre muzike i kino koje će da služi svrsi, za film, za predstavu ili za nešto treće. Visoko ima dovoljno novca, ali malo da bi se podmirili svi “poslovi”.

Glasajmo za fizičko i mentalno zdravlje a ne za propale projekte i binu pozicioniranu u …TOP VIJESTI

Više vijesti