Glavni krivci za nedostatak seksa u vašem braku

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Iako smo uvijek skloni za nedostatak seksa kriviti partnere, ponekad krivci za to proizlaze i iz našeg ponašanja ili nekih svakodnevnih situacija koje nam ubijaju volju za seksom. Huffington Post donosi pet najčešćih glavnih krivaca za nedostatak seksa u braku.

Ljutnja

Upravo su ljutnja i svađe razlog zašto često dolazi do odbijanja seksa u braku.

Niko ne želi biti intiman kada je ljut. Ljutnja može potrajati danima ili mjesecima, a ako ste ljuti koristit ćete seks kao oružje u svojoj svađi.

Ako niste sposobni riješiti se ljutnje u razgovoru sa svojim partnerima, obratite se za pomoć terapeutu jer ona ne utiče samo na vaš seksualni život, nego i na vaše zdravlje i dobrobit.

Kontrola

Bez obzira na to vole li vas vaši partneri direktno kontrolisati ili koriste pasivno-agresivno ponašanje za kontrolisanje, činjenica je da nitko ne voli biti pod kontrolom.

Pogotovo ne u kontekstu seksa. Ponekad pristajete na seks kada to zahtjeva vaš partner “samo da bi se toga riješili”, ali u tom trenutku seks postaje iskustvo u kojem ne uživate.

Nedostatak komunikacije

Ako sa svojim partnerima komunicirate samo o školskom rasporedu djece ili o tome što treba kupiti u trgovini brzo ćete ugasiti strast.

Potrebno je puno više od toga da bi ju zadržali. Svi vole čuti da izgledaju seksi ili lijepo. Ako to želite čuti, počnite to govoriti svojim partnerima.

Uvijek je dobro malo “pogladiti” nečiji ego jer će vam se to vratiti natrag u obliku komplimenta.

Ne osjećate privlačnost prema svom partneru ili partnerici

Razlog nedostatka seksa može biti i izgled tj. privlačnost. Možda su se vaši partneri fizički promijenili od vjenčanja i zbog toga je nestala privlačnost.

Ljudi se u braku često fizički zapuste i ne razmišljaju kako će to uticati na odnos.

Postanite aktivan par koji zajedno uživa u sportskim aktivnostima i vodi računa o svom fizičkom izgledu i tako probudite privlačnost.

Stres

Radite puno radno vrijeme, a svoje slobodno vrijeme provodite razvozeći djecu po aktivnostima i brinete o domaćinstvu. Naravno da zbog toga nemate vremena za sebe,a gubite i volju za seksom.

Pokušajte barem mali dio svog dana posvetiti sebi kako bi radili ono u čemu uživate. Na taj način osjećat ćete se bolje u svojoj koži.

(VisokoIN)

Više vijesti