Godine prolaze, Vedran Puljić nije zaboravljen!

Dvanaest godina od kobnog dana u Širokom Brijegu
Na današnji dan prije 12 godina u Širokom Brijegu ubijen je Vedran Puljić.
Dvadesetčetverogodišnji navijač Sarajeva izvukao je najdeblji kraj te krvave uvertire za utakmicu koja se tada nije ni odigrala, a trebala je. Trebalo se desiti još mnogo toga, pa se kasnije nije desilo…
Ubica Vedrana Puljića je i nakon 12 godina na slobodi i nikada nije odgovarao za ubistvo. Pravda se u Bosni i Hercegovini, posebno među navijačima Sarajeva ali i svim normalnim ljudima, i dalje čeka ali šta uopšte znači pravda u našoj zemlji… Ništa pretjerano važno. Dok Vedranov ubica mirno i slobodno hoda svijetom, navijači Sarajeva koji su tog dana bili u Širokom Brijegu odslužili su sve svoje kazne.

Pravda u slučaju “Vedran Puljić” nikada nije zadovoljena i već je 12 godina prošlo, a malo se toga promijenilo. Vedrana se sjećaju porodica, prijatelji i navijači Sarajeva koji mu u toku utakmice svog kluba barem jednom prozovu ime, sa sjeverne tribine koševskog stadiona koja nosi naziv po Vedranu Puljiću.

Upravo ona garantuje vječno sjećanje i uspomenu na jedan mladi, prerano ugašeni život.
“Ovim putem pozivamo sve navijače našeg kluba da dođu sutra na okupljanje, od 17:00h do 17:30h ispred groblja Bare kako bismo na dostojanstven način odali počast našem bratu sa tribine.

Živjet ćeš vječno u nama..“, stoji u objavi UNFKS – Horde Zla.

Unesite komentar