Google+ će imati 400 miliona korisnika krajem sljedeće godine

Popularnost servisa je povećana u proteklih nekoliko nedjelja, sa ulaskom gotovo četvrtine ukupnog broja članova samo u decembru. Kompanija Google dodaje 625.000 korisnika svaki dan u svoju društvenu mrežu Google+ što može dovesti do ukupno 400 miliona korisnika do kraja sljedeće godine, navode nezavisne analize njenog rasta.

Popularnost servisa je povećana u proteklih nekoliko nedjelja, sa ulaskom gotovo četvrtine ukupnog broja članova samo u decembru, naveo je Pol Alen osnivač Ancestry.com koji prati brojeve oko Google+ mreže.
Google, koji je najveća internet pretraživačka kompanija ima za cilj da “izazove nadmoć” sajta za društveno umrežavanje Facebook, a koji danas ima više od 800 miliona korisničkih naloga.

Google+ može imati koristi od popularnosti Google-ovog Android mobilnog operativnog sistema, koji ga čini lakim za prijavu i početak korišćenja. Kako servis dobija snagu odatle, mnogi ljudi će pozvati svoju familiju ili prijatelje da se pridruže ubrzavajući dalje njegov razvoj, navodi dalje Pol Alen.

(VisokoIN)