Google će od 1. marta znati sve o svojim korisnicima

Google mijenja svoju politiku zaštite privatnosti, a novu će početi primijenjivati od početka marta, piše Daily Mail. Naime, Google će ujediniti politiku privatnosti za sve svoje proizvode te na taj način pratiti korisnike.

Na primjer, ukoliko se preko Gmail-a logirate na YouTube, a zatim na Google plus, Google će u jednom dokumentu imati sačuvano sve što ste radili na ta tri servisa. Odnosno, ukoliko ste logirani na svoj Gmail te preko pretraživača tražite informacije o skateboardu te se nakon toga logirate na YouTube u preporukama možete imati video klipove o poznatom skejteru Tonyju Hawku i sl. Točnije, Google će znati doslovno sve što ste radili putem njihovih proizvoda.

To bi se takođe moglo primijeniti i na Google kalendar. Ako, na primjer, upišete vrijeme i mjesto sastanka sa nekom osobom u kalendar, u Googlu Mapsu će vam se predlagati ta lokacija.

– Ako ste logirani na Googlu, možemo kombinovati informacije koje imamo o vama sa jednog proizvoda sa informacijama drugog proizvoda – kaže Alma Whitten, direktorica privatnosti, proizvoda i inženjeringa u Googlu.

– Ukratko, prema vama ćemo se ponašati kao prema jedinstvenom korisniku svih naših proizvoda što će biti jednostavnije i intuitivnije Google iskustvo – dodaje.

(VisokoIN)