da block

Google potvrdio još jednu novost u vezi Gmaila

da block

Gmail na webu dobija veliko ažuriranje u narednim sedmicama, s novim dizajnom i funkcijama, a osim toga, Google je već predstavio neobičnu funkciju – mogućnost slanja poruka s rokom trajanja. No, iznenađenja tu ne prestaju. Uskoro uvodi i novi “povjerljivi način” rada, piše The Verge.

Nova bi opcija trebala štititi korisnike koji ne žele prosljeđivanje svojih poruka nakon što ih pošalju odabranim kontaktima. Google će tako omogućiti korisnicima Gmaila da zatraže pristupni kod za otvaranje poruka e-pošte, koji će se generisati putem SMS-a ili da postave datum isteka poslanih poruka. Te će funkcije uglavnom privući kompanije koje žele više kontrole nad korištenjem svoje e-pošte, ali neće zaustaviti ljude da snimaju zaslon ili fotografiju poruke.

Google je već potvrdio da će ažuriranje uskoro biti dostupno, a poruka ranog pristupa programu otkrila je da bi to trebalo biti u narednim sedmicama. Googleova konferencija za razvojne inženjere I/O započinje 8. maja ove godine, a vjerovatno je da će novi dizajn Gmaila biti jedan od glavnih aduta, uz ažuriranja ostalih web usluga, prenosi Tportal.

Tako se novostima koje su se saznale ili su predstavljene prošle sedmice (novi dizajn, brzi odgovor na poruke, mogućnosti odgode pošte za kasnije, i nova bočna traka za postavljanje kalendarskih obaveza pored poruka) pridružila još jedna nova.