Google uljepšao svoju društvenu mrežu

Promjene ipak nisu samo kozmetičke – društvena mreža diva internet pretrage dobila je nekoliko zanimljivih novih mogućnosti.

Na izmjene su se odlučili kako bi olakšali i pojednostavili korištenje, piše viši Googleov dopredsjednik Vic Gundrota na službenom Googleovom blogu.

Najuočljivija promjena je dinamička navigacijska vrpca sa lijeve strane, koja služi kao prečica do sadržaja koje najčešće koristite, poput na primjer albuma sa fotografijama i vašeg ličnog profila. Želite li aktivirati ikonice, zadržite kursor na trenutak iznad njih.

Možete mijenjati redoslijed u kojem se pojavljuju (samo klinite i potegnite), kao i sakriti one koje ne koristite često. A ima i dovoljno mjesta za nadolazeće nove mogućnosti.

Ušminkali su fotografije i video te dodali niz novih mogućnosti, poput prikaza društvenih aktivnosti vezanih uz vaš sadržaj.

Hangout je, između ostalog, dobio stalno osvježavan spisak poziva osoba u vašim krugovima, brži pristup javnim događanjima u sklopu tog servisa i rotirajuću oglasnu ploču sa popularnim video druženjima, savjetima i sličnim sadržajem, prenosi Tportal.

Dodana je nova stranica Explore, koja prikazuje šta je novo i u trendu u vašoj mreži kontakata. Profil je dobio veće fotografije, a nov spisak za brbljanje ističe prijatelje.

(VisokoIN)