da block

Goran Bare i Majke osvojili šest Porina

da block

Na sinoćnjoj 19. dodjeli diskografskih nagrada Porin u riječkoj dvorani Zamet najboljom pjesmom godine je proglašena pjesma “Teške boje” u izvedbi Gorana Barea i Majki, a ta pjesma je ujedno, po glasovima publike putem interneta, postala hit godine.

Šest od jedanaest

Goran Bare i Majke još su nagrađeni Porinom za izvedbu grupe s vokalom, a njihov album, također nazvan “Teške boje”, najbolji je rock album godine. Goran Bare i Majke su dobitnici još jednog Porina i to za aranžman pjesme “Teške boje” a Porina je osvojio i video spot za ovu pjesmu čiji je autor Žare Batinović. S osvojenih šest Porina od jedanaest za koliko su Bare i Majke bili nominirani s albumom “Teške boje” najveći su pobjednici.

Grupa TBF je dobitnica Porina za album godine i to za “Pistaccio metallic” a Massimo za “Dodirni me slučajno” kao najbolji album pop muzike. Massimo je osvojio i Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu u pjesmi “Iz jednog pogleda” a Tamara Obrovac za žensku vokalnu izvedbu pjesme “Titanic/Tango i ča ča ča”.

Radio Luksemburg izvođač godine

Nagrade za životno djelo dobili su pjevač Mate Mišo Kovač, kompozitor, aranžer i dirigent zabavne muzike Stjepan Mihaljinec te izvorna postava grupe “Time”. Mate Mišo Kovač je večeras nastupio prvi put na Porinu izvevši zajedno sa Mihaljincem pjesmu ovog skladatelja “Noćas ćemo zemlji ko materi reći” doživjevši ovacije gledatelja.

Novim izvođačem godine proglašena je grupa Radio Luksemburg.

(VisokoIN/Fena)
Na pozornici u riječkoj dvorani nastupili su još i ovogodišnji dobitnici Porina Bare i Majke, Tama Obrovac, Massimo, TBF, ali i grupa Vatra s Damirom Urbanom, Nina Badrić i drugi.

Inače, 14. maja će se u Zagrebu održati drugi dio dodjele Porina i to u kategorijama klasične muzike i jazza.