“Govori Srbija”: Mektićev lični trener Izetbegovićev tjelohranitelj

Jedan od najbližih saradnika ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH i člana Glavnog odbora SDS-a Dragana Mektića je muslimanski komandant i tjelohranitelj porodice Izetbegović – Zejd Dukmenić, koji je prešao u islam, tvrdi portal “Govori Srbija”.

U tekstu se ocjenjuje se da je “izjava jednog etnički srpskog političara Mektića da podržava ‘makedonski scenario’ u Republici Srpskoj, koji je otvorio vrata za definitivnu albanizaciju i natoizaciju Makedonije, potpuno u skladu sa njegovom podrivačkom ulogom protiv Republike Srpske”.

“O toj ulozi puno govori i njegovo najbliže okruženje.

Tako je lični trener i blizak saradnik ministra Mektića izvesni Zejd Dukmenić koji je tokom rata u BiH služio u muslimanskoj jedinici ‘Crni labudovi’ a danas je telohranitelj porodice Izetbegović”, navodi se u tekstu. Portal “Govori Srbija” podsjeća da je su “Crni labudovi” tokom rata izvršili brojne ratne zločine protiv srpskog i hrvatskog civilnog stanovništva. Uz napomenu da je ova jedinica imala poseban status u okviru Armije BiH i bila direktno podređena Aliji Izetbegoviću, u tekstu se ističe da gotovo nijedan njen pripadnik nije odgovarao za zločine, zbog opstrukcija rada pravosudnih organa od sarajevskih struktura.

“Užasava pomisao da je vrlo vjerovatno u ovim opstrukcijama učestvovao i Mektić lično”, navodi se u tekstu. U tekstu se dodaje da je Zejd Dukmenić rođen kao Željko Dukmenić u Belišću u Hrvatskoj i da je bivši prvak Njemačke u tekvondou. U ovoj zemlji je karijeru započeo 1978. godine, a bio je i prvak bivše Jugoslavije.

 

Nakon rata, od 1996. do 2004. godine bio je i selektor tekvondo reprezentacije BiH, a osnivač je i tekvondo akademije koja nosi njegovo ime. Dukmenić je u ovom dijelu Evrope jedna od najpoznatijih osoba koje su prešle u islam, piše u tekstu.

Međutim, pored blistave sportske karijere, ističe se u tekstu, Zejd Dukmenić ima i svoju mračnu stranu koju vrlo uspešno krije od javnosti. Dukmenić je kao pripadnik “Crnih labudova” bio je jedan od glavnih instruktora u kampu za obuku islamskih terorista u mjestu Dobrinje, u opštini Visoko, što su potvrdili i mještani tog mjesta, koji kažu kako se obuka obavljala u prostorijama Osnovne škole “Bratstvo i jedinstvo” u naselju Dobrinje, a regrutovani su mladići bošnjačke nacionalnosti iz ovog mjesta.

Prema navodima portala “Govori Srbija”, postojanje kampa za obuku terorista u Dobrinji razlog je što je većina Hrvata napustila ovo mjesto, a Dukmenića Hrvati Dobrinje krive za etničko čišćenje. U tekstu se navodi da je Dukmenić bio vrlo uspješan kao instruktor za obuku islamskih terorista, a mnogi od onih koje je obučavao “proslavili” su se na ratištima Avganistana, Čečenije, dok su kamp pojsetili i mnogi svjetski poznati islamski teroristi poput šeika Ahmeda Jasina, duhovnog vođe Hamasa koji je ubijen u proljeće 2004. godine.

Dukmenić je danas tjelohranitelj Bakira Izetbegovića, a veliki je poštovalac lika i djela Alije Izetbegovića, kome je takođe bio tjelohranitelj, što se može primijetiti na njegovom Fejsbuk profilu, navodi se u tekstu.

“Postavlja se pitanje šta sa takvom osobom traži srpski političar Dragan Mektić? Šta ministar bezbjednosti jedne zemlje traži sa bivšim instruktorom u kampu za obuku džihadista”, pita portal “Govori Srbija”.

Portal navodi da su potencijalni odgovori zastrašujući, te podsjeća da je prozapadna građanska NVO “Treći blok” nedavno upravo od ministra Mektića tražila zabranu ulaska srpskih patriota na teritoriju BiH. Ovaj zahtjev je, napominje se u tekstu, uslijedio svega nekoliko dana nakon što su u javnost procurile informacije koje upozoravaju na pripremu obojene revolucije u Republici Srpskoj.

“Znači li to da Mektić, osim što priziva ‘makedonski scenario’ i aktivno radi na njegovoj realizaciji, udružen sa islamističkim strukturama Sarajeva”, navodi se u tekstu koji je objavio portal “Govori Srbija”.