GRAD VISOKO: Dvije osobe preminule od koronavirusa, registrirana tri nova slučaja oboljenja

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH (ZZJZ FBiH), u Visokom su u proteklom periodu (posljednja 48h) registrirana tri nova slučaja koronavirusa.

Također, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su i dva smrtna slučaja uslijed posljedica COVIDA-19, pa se tako, nažalost, broj umrlih osoba u Visokom od početka pandemije povećao na 62 slučaja.

Zaključno s današnjim danom, u Visokom je evidentiran oporavak 767 pacijenta, a trenutno je aktivno osam slučajeva koronavirusa.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH (ZZJZ FBiH), u Federaciji BiH zaključno sa subotom (20.02.2021.) prijavljeni su rezultati testiranja 1.949 uzoraka, od kojih su 382 pozitivna na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom i Posavskom.

U Federaciji BiH do sada je testirano ukupno 435.785 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 82.618 osoba. Trenutno je aktivno 4.296 slučajeva COVID-19.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 11 smrtnih ishoda. S jučerašnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 2.620.

Vezani članci

Treće upozorenje Inzka ministru ZDK-a: Ozbiljne pogreške, ako ne i šamar!

VISOKOIN.COM

Šesnaestogodišnjak poginuo od strujnog udara

VISOKOIN.COM

BiH prijeti bruka u Dubaiju, prazan paviljon na sajmu i milionska tužba

VISOKOIN.COM

Blizu 10.000 Palestinaca primorano na napuštanje domova zbog napada u Gazi

VISOKOIN.COM

DOSTOJANSTVENO OBILJEŽEN DAN ŠEHIDA, POGINULIH BORACA I CIVILNIH ŽRTAVA RATA

VISOKOIN.COM

Dokumentarac ‘Aga’: Posebna priča o legendi iz Visokog (VIDEO)

VISOKOIN.COM