Građani će vlasti ispostaviti fakturu na izborima

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH je na današnjoj sjednici osudilo poteze vlasti u BiH koji vode ka daljem zaduživanju i uvođenju dodatnih nameta građanima.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Za nesposobnost SDA da ispuni uvjete iz aranžmana sa MMF-om treba da odgovara i cijenu društvu plati SDA, a ne građani ove države kroz uvećane akcize na gorivo i krajnje nepovoljno zaduživanje kod komercijalnih banaka.

Predsjedništvo SDP BiH je iskazalo uvjerenje da će građani lihvarskoj vlasti ispostaviti fakturu za njihovu bahatost 2018. godine, kada će ova nesposobna družina platiti cijenu svog mešetarenja, trgovine interesima građana i urušavanja državnih institucija.

U vezi javne histerije, u režiji HDZ-a BiH, zbog usvajanja Rezolucije o osudi inicijativa čiji su ciljevi etnonacionalne podjele i snaženje separatističkih tendencija, Predsjedništvo SDP BiH je iskazalo zadovoljstvo činjenicom da se svojim grozničavim protivljenjem Rezoluciji ova stranka konačno potpuno demaskirala kao antievropska i secesionistička opcija.

Osuđene su lažne tvrdnje o suprotstavljenosti spomenute Rezolucije čiji predlagač je bio SDP BiH sa Rezolucijom Evropskog parlamenta. Naime, dvije rezolucije se međusobno potpuno kompatibilne, kako obje pozivaju na dokidanje etničkog izbornog modela, osuđuju secesionističke tendencije, te pozivaju na neodložnu implementaciju presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo SDP BiH je usvojilo plan za izradu izbornog programa SDP BiH. Cilj ovog programa je da služi kao osnova za djelovanje građanske platforme po preuzimanju vlasti 2018. godine. Izradom konkretnog dokumenta, svojevrsnog ugovora sa građanima, SDP BiH, zajedno sa drugim strankama ljevice, želi iskazati odgovornost prema građanima i precizira konkretne mjere oporavka države nakon njenog dodatnog urušavanja i pustošenja pod dirigentskom palicom raštimanog orkestra SDA”, navodi se u saopštenju.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.