Građani šokirani: Muškarac hodao s kalašnjikovom po Konjicu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Konjička javnost već danima je uznemirena nakon saznanja da se njihov sugrađanin Lukman Hadžihusejnović (36) u ponedjeljak oko 20 sati čaršijom šetao s „kalašnjikovom“ u ruci i dva okvira municije. Iako je brzom i efikasnom akcijom policije savladan, mnogi su ostali šokirani kada je prilikom hapšenja ovaj teški ovisnik o drogama veličao ISIL te bulaznio o događajima u Parizu!

Šta je motiv

U MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrđeno nam je da je Lukman, odmah nakon dojave lišen slobode, i to skoro u centru grada, kao i da je službeno evidentirano da je spominjao ISIL.

Kantonalni Tužilaštva HNK Nedžad Karalić, pak, kazao nam je da on nema takve informacije, izuzev da je Hadžihusejnović hodao naoružan, a prilikom saslušanja, dodao je, izjavio je da nije imao namjeru nikoga povrijediti.

Odluka suda

– Nije znao reći zbog čega je to uradio, a zbog njegovog stanja kao zaštitnu mjeru predložio sam da se smjesti u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. Vidjet ćemo kako će se o tom zahtjevu odrediti Općinski sud u Konjicu – rekao nam je Karalić, napomenuvši da bi sudska odluka trebala biti donesena danas.

Ohrabrujuća je činjenica, kako nam je to potvrdio Karalić, da je policija prilično brzo reagirala te, praktično, spriječila Hadžihusejnovića u eventualnoj namjeri da nekoga ozlijedi, ali je činjenica, kako je naveo, da je javnost u Konjicu uznemirena.

I ranije prijetio puškom, ali bez ikakvih posljedica

Hadžihusejnović je i prije nekoliko godina naoružan divljao po Konjicu, i to prepriječivši svojim automobilom put vozilu sudske policije i uperivši pušku prema policajcima. Zanimljivo, zbog neuračunljivosti prošao je bez posljedica.

(Avaz)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.