Gradonačelnica Babić obišla novoizgrađenu rasvjetu u naselju Kopači

Gradonačelnica Visokog Amra Babić, zajedno sa saradnicima danas je upriličila obilazak novoizgrađene rasvjete u naselju Kopači (MZ Čekrekčije), uz regionalnu cestu Visoko – Vratnica.

Podsjećamo, Grad Visoko putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke realizovao je projekat I faze Izgradnje javne rasvjete uz regionalnu cestu R-445 Visoko- Vratnica, dionica od Željezničkog pružnog prelaza u Čekrekčijama do Vratnice.

U okviru ugovorenih radova, ugrađeno je 27 metalnih stubova, 1.100 metara napojnog kabla, kao i jedan razvodni ormar. Sredstva za realizaciju navedenih projekata su obezbijeđena iz Budžeta Grada Visoko, a ukupna vrijednost ugovorenih radova za iznosila je 79.609,67 KM sa PDV-om.

Realizacijom ovog projekta poboljšan je cjelokupan ambijent, energetska efikasnost javne rasvjete, kao i bezbjednost svih učesnika u saobraćaju na regionalnoj cesti R-443.

Osnovna funkcija cestovne rasvjete je osiguranje minimalne propisane vrijednosti osvjetljenja ceste, ravnomjerne rasvjetljenosti, te smanjenje efekta blještanja farova.

Press Grada Visoko

Vezani članci

Prevent Interior traži radnike

VISOKOIN.COM

Koji su Visočani koristili i koriste “bijeli hljeb”

VISOKOIN.COM

Gradonačelnik Mirza Ganić otvorio 15. Sajam „Dani organske proizvodnje“

VISOKOIN.COM

Zastupnica Zubić hoće penziju, otpremninu i plaću u Parlamentu FBiH, pa objašnjava: Što bih ja bila drugačija…

VISOKOIN.COM

Saobraćajni haos na visočkoj petlji autoputa (VIDEO)

VISOKOIN.COM

Težak sudar na autoputu kod Visokog: Od siline udara automobil se prevrnuo na krov

Visokoin.com