-1.5 C
Visoko
26. Januara 2022.

GRADONAČELNIK GANIĆ: SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Zatečen grubim neistinama i insinuacijama koje je predsjednik SDP-a Visoko iznio vezano za jednu od mojih diskusija na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Visoko, primoran sam obratiti se javnosti.

Svjestan sam da vijećnik Zukan u nedostatku bilo kakvih konkretnih i opipljivih rezultata svoga rada ne bira sredstva da privuče pažnju javnosti i kreira iluziju vlastite bitnosti, ali u svom posljednjem medijskom istupu bitno je prešao granice dobrog ukusa.

Nažalost, umjesto za konkstruktivan dijalog i kritiku, vijećnik Zukan se opredijelio za ulogu žrtve, ali na osnovu laži i konstrukcija koje nemaju nikakvu, pa ni daleku vezu sa stvarnošću.

Nakon što ispraznim politikantstvom i kritizerstvom bez pokrića u svojim nastupima nije pobudio željene reakcije javnosti, otišao je korak dalje. Odlučio se poslužiti lažima i pozvati građane da vjeruju njemu, a ne svojim očima i ušima.

Uvođenjem TV prijenosa sjednica Gradskog vijeća smo demokratske procese vratili u javni prostor. Zahvaljujući tome, nema potrebe za bilo kakvim niti bilo čijim interpretacijama. Umjesto toga, sudu javnosti prilažem snimak mog obraćanja na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća na koje vijećnik Zukan referira.

U Visokom ne postoje pozicija i opozicija. Postoje samo konstruktivne i destruktivne snage. Zahvalni smo svakome ko svojim demokratski iskazanim kritičkim mišljenjem doprinosi našoj konstruktivnoj, zajedničkoj borbi za ljepše i bolje Visoko po mjeri svih njegovih građana.

Ne bojimo se suočavanja argumenata niti mjerenja rezultata svoga i tuđeg rada, ali utemeljeno na činjenicama, a ne na neodbranjivim i krajnje providnim neistinama.Naša borba za bolje i ljepše Visoko nije niti će ikada biti borba protiv bilo koga lično, ali jeste i uvijek će biti krajnje odlučna, beskompromisna borba protiv nerada, ispraznog politikanstva, i užasnog naslijeđa prethodne vlasti.

Pred nama je dug put oporavka javnog sektora koji je zapušten u svim sektorima. U tome nas sigurno neće zaustaviti tendenciozne neistine ma od koga one dolazile. Vrijeme mraka je iza nas.

Unesite komentar