Gradonačelnik Mirza Ganić održao sastanak sa Semirom Osmanagićem i predstavnicima Fondacije APBPS

U zgradi Gradske uprave Visokog u ponedjeljak 1.februara 2021.godine održan je zvanični sastanak novog gradonačelnika Visokog Mirze Ganića i njegovih pomoćnika sa predstavnicima Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ na čelu sa osnivačem dr. Semirom Osmanagićem.

Nova gradska vlast Visokog na čelu sa novoizabranim gradonačelnikom Mirzom Ganićem među prioritete u mandatu je istakla razvoj turizma, koji je proteklih godina u Visoko doveo stotine hiljada posjetilaca iz cijelog svijeta.

– Razgovarali smo o razvoju turizma i donijeli i određene zaključke koji će za cilj imati promociju Visokog kao turističkog grada. Zadovoljstvo je što dr. Osmanagića imamo u Visokom, ali i predivne lokacije na koje možemo biti ponosni. Mi ćemo nastaviti na partnerski način raditi pozitivne priče i našim građanima, ali i brojnim turistima tako poslati poruku da je Visoko turistički grad i da ovdje vrijedi doći. – kazao je nakon sastanka gradonačelnik Ganić.

Bitno je pomenuti kako je u nacrtu ovogodišnjeg budžeta Visokog predviđen značajniji iznos za razvoj turizma, koji je prethodne godine iznosio 20.000 KM, a ove godine je povećan na 150.000KM, što je još jedan od pokazatelja da gradska vlast itekako ima namjeru da Visoko i dalje turistički razvija.

– Bila je ovo vrlo praktična posjeta i sastanak, a ova saradnja koju imamo dobar je primjer saradnje vladinog i nevladinog sektora. Mi smo u 2020.godini u kojoj je turizam imao katastrofalne rezultate, ostvarili rekorde, a u narednim godinama očekujemo eksploziju turizma i da Visoko i ovaj dio naše zemlje obojimo turizmom. Uskoro ćemo potpisati i novi ugovor između Grada, Zavičajnog muzeja i Fondacije, i sve su to pokazatelji naše sjajne saradnje, ali i pravca kojim idemo. – istaknuo je dr. Osmanagić.

(Nusret Smajović)