GRADONAČELNIK MIRZA GANIĆ UGOSTIO ELVEDINU MUZAFERIJU

Gradonačelnik Mirza Ganić danas (četvrtak, 18. februar) je upriličio prijem za najtrofejniju bosanskohercegovačku skijašicu, 21-godišnju Visočanku, Elvedinu Muzaferiju, koja je proteklih dana svoje ime zlatnim slovima ugravirala u historiju bh. skijanja, ali i cjelokupnog sporta u našoj domovini.

Podsjetimo, Elvedina je na SP u talijanskoj Cortini d’Ampezzo osvajanjem 16. mjesta u kombinaciji i, prethodno, 25. mjesta u spustu, ostvarila najbolji rezultat u historiji bh. skijanja te nas još jednom učinila ponosnim i dostojanstveno predstavila našu domovinu i naš grad.

Pokazala je raskošan talenat i dokazala da je pred njom svjetla i trofejna budućnost, u kojoj će, uz nastavak zahtjevnih treninga i adekvatne uslove, igrati značajnu ulogu na najelitnijoj svjetskoj skijaškoj sceni.

Gradonačelnik je, uz čestitke Elvedini, njenoj porodici i saradnicima, naglasio kako su rezultati ostvareni u Italiji najbolji primjer da se marljiv rad i upornost uvijek isplate i da ga posebno čini sretnim što je naša sugrađanka među najboljim ambasadorima naše države i našeg grada.

Poručio je da će visočka Gradska uprava uvijek podržavati sve sportske aktivnosti, zbog izražene činjenice da je sport naša perspektiva i svakako jedan od prioriteta cjelokupne društvene zajednice.

Elvedina je zahvalila gradonačelniku Ganiću na podršci i pozdravila sve Visočane i navijače širom BiH, kojima je i posvetila svoj veliki uspjeh. Prema njenim riječima, na najvećoj skijaškoj svjetskoj smotri u Italiji je i premašila zacrtane ciljeve.

Trenutno odmara i sumira utiske te se polako priprema za posljednju ovosezonsku utrku, a u narednoj sezoni će, uz blagovremene pripreme i trenažni proces, nastojati zauzeti plasman među 30 skijašica na svijetu u brzim disciplinama.

Istakla je da je za veliki rezultat i adekvatno praćenje svjetskih skijaških trendova potrebno mnogo odricanja, finansija i treninga te da u narednom periodu, prvenstveno od države, očekuje mnogo veću finansijsku podršku, koju je svojim rezultatima definitivno zaslužila.

Prijem u kabinetu visočkog gradonačelnika bio je nova prilika i za prisjećanje sa kolikom smo količinom emocija pratili svaku Elvedininu utrku, a tako će, sasvim sigurno, biti i u budućnosti, koja će, nadamo se, biti trofejna i blistava, jer naša domovina ima izuzetno kvalitetnu skijašicu ogromnih potencijala za vrhunska ostvarenja.

Razmijenjeni su i prigodni pokloni, uz obećanje da će obostrana besprijekorna saradnja i dalje biti nastavljena te da će Gradska uprava, predvođena gradonačelnikom Mirzom Ganićem, uvijek isticati sve one koji to svojim primjerom zaslužuju, promocijom i afirmisanjem najpozitivnijih životnih vrijednosti.

Vezani članci

Vlada Federacije BiH uvezala staž rudarima

Visokoin.com

Kako je Zambija odala počast Đorđu Balaševiću

Visokoin.com

Ovo je pritisak na Gordanu Tadić zbog rada na predmetima ‘Memić’ i ‘Dragičević, nekoga boli njen rad…’

Visokoin.com

PALA ODLUKA: Predstavnici iz RS neće učestvovati u radu zajedničkih institucija u BiH

Visokoin.com

Tri godine nakon incidenta nije poznato ko je napao Oružane snage BiH u Čapljini

Visokoin.com

‘Vidio sam kako sjedište leti i kida djevojci ruku’: Stravične ispovijesti preživjelih putnika kobnog autobusa za Kosovo

Visokoin.com