-1.5 C
Visoko
26. Januara 2022.

Gradonačelnik Moskve: Imamo problem s agresivnim sojem, situacija se ubrzano pogoršava

Gradonačelnik Moskve rekao je jučer kako grad ima problem s novom varijantom koronavirusa koja je agresivnija i zaraznija te da se situacija u Moskvi brzo pogoršava.

U ruskoj prijestolnici su u nedjelju zabilježena 7704 nova slučaja, što je najviše u jednom danu od 24. decembra. U cijeloj zemlji evidentirane su 14.723 infekcije, najveći dnevni broj od 13. veljače.

Gradonačelnik Sergej Sobjanin rekao je da će u petak broj slučajeva biti veći od 9000, odnosno najveći broj zabilježen u Moskvi od početka pandemije. U tome je gradu do početka lipnja broj novih dnevnih slučajeva uglavnom bio ispod 3000.Nismo očekivali povećanje broja slučajeva”
“Stigla je nova mutacija, novi soj. Agresivniji je, teže se od njega oporavlja, brže se širi”, rekao je Sobjanin, a prenosi Reuters.
“Ova je dinamika prilično neočekivana s obzirom na to da je više od 60% građana Moskve ili preboljelo koronavirus ili je cijepljeno. Tako da nismo očekivali povećanje broja slučajeva, već smanjenje”, dodao je.

Voditelj službe za zaštitu potrošača, koji je također bio na sastanku, rekao je da broj slučajeva koronavirusa koji se pripisuju varijanti delta, koja je prvi put identificirana u Indiji, znatno raste u cijeloj zemlji.

Unesite komentar