da block

Granična policija uhapsila državljanina Belgije

da block

Pripadnici jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su 7. aprila 2013. godine u 15.15 sati uhapsili državljanina Belgije, S. N. (1971.), nakon što je graničnom kontrolom ustanovljeno da je za njim Interpol Ankara raspisao tjeralicu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “prevara i prevara protiv Vlade“.

On je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Minhena. Istoga je dana predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Višegrad su 6. travnja 2013. godine u 11,30 sati uhitili državljanina Republike Srbije, LJ. B. (1979.) jer je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog kaznenog djela “krivotvorenje novca“. LJ. B. je kontroliran kao suvozač u putničkom motornom vozilu Pasat, registracijskih oznaka Srbije, na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac. Predat je 7. travnja 2013. godine službenicima Sudske policije Suda BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Zvornik 6. travnja 2013. godine u 8,50 sati prilikom izlaza iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak uhitili su državljanina BiH, S. S. (1953.) jer je graničnom kontrolom utvrđeno da je za njim, na osnovu naredbe Kazneno-popravnog zavoda Foča, MUP RS raspisao potjernicu zbog kaznenog djela “ubojstvo“. Osoba je kontrolirana kao suvozač u putničkom motornom vozilu Golf, bh. registracijskih oznaka. S. S. je istoga dana predat službenicima KPZ Foča, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(VisokoIN)