Grant sredstava za razvoj poduzetničkih zona u FBiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić danas će u sjedištu Vlade Federacije BiH potpisati ugovore s načelnicima sedam općina i gradova iz Federacije BiH o dodjeli grant sredstava za razvoj poduzetničkih zona u FBiH.

Osnovi ciljevi Grant sheme su izgradnja komunalne infrastrukture unutar poduzetničkih zona i unaprjeđenje usluga za razvoj ovih zona kao faktora za ekonomski rast na lokalnom nivou.

Ukupan iznos sredstava koja su odobrena općinama i gradovima kroz Grant shemu- Unaprjeđenje poduzetničkih zona u 2017. godini iznosi milion KM i sva sredstva su iz budžeta FBiH.

Uz vlastito sudjelovanje od najmanje 25 posto od ukupne vrijednosti projekta grant sredstva u iznosu od 75.000 do 150.000 KM dobili su Mostar i Livno, te općine Ilijaš, Grude, Maglaj, Gradačac i Kalesija.

Očekivani efekti odobrenih grant sredstava za razvoj poduzetničkih zona u tim lokalnim zajednicama su povećanje broja novih malih i srednjih poduzeća u zonama za 16 poduzeća, te otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje 202 osobe, najavljeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose sa javnošću.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.