Grazer Wechselseitige Versicherung AG preuzeo VGT osiguranje Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Potpisivanjem ugovora, dana 14.03.2017. godine, Grazer Wechselseitige Versicherung AG, koji je već zastupljen u Bosni i Hercegovini sa GRAWE osiguranjem d.d. Sarajevo, preuzima 95% udjela u VGT osiguranju Visoko.

VGT osiguranje Visoko je zaključilo uspješnu 2016. godinu, uz volumen premije od ukupno 25,5 miliona KM i tržišnim udjelom od 5,72%.

Preuzimanjem VGT-a GRAWE želi proširiti svoju tržišnu poziciju u Bosni i Hercegovini. Sa fakturisanom premijom od ukupno 32,4 miliona KM u 2016. godini GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo trenutno ima udio u tržištu od 7,26%.

Korištenjem efekata sinergije i cross-selling potencijala kupovinom VGT osiguranja omogućit će se širenje tržišne pozicije GRAWE-a.

„Vrlo smo sretni što možemo pozdraviti zaposlenike VGT-a u porodici GRAWE osiguranja“, raduje se Othmar Ederer, generalni direktor Grazer Wechselseitige Versicherung AG. „Zajedno ćemo osigurati najbolju moguću brigu o klijentima VGT-a”, rekao je Ederer.

Halim Zukić, većinski vlasnik VGT osiguranja Visoko, također uvjeren u uspješno preuzimanje, ističe: „Ovo je veliki korak ka uređenju tržišta i jačanju industrije osiguranja u Bosni i Hercegovini. Nama je veoma važno da prodaja ne dovede do gubitka kvaliteta usluge. Preuzimanjem VGT osiguranja od strane renomiranog internacionalnog osiguravajućeg koncerna, kao što je GRAWE Group, sigurni smo da će naši klijenti i u budućnosti biti u dobrim rukama.“

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.