Grenoble: Mimi Šahinpašiću uspješno retransplantiran bubreg

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kako OTVORENA MREŽA objavljuje, u francuskom kliničkom centru Grenobleu, poznati novinar Mimo Šahinpašić je uspješno retransplantiran.

Ovo je bila jedna od veoma složenih, teških i iscrpljujućih transplantacija bubrega koja je po ocjeni francuskog tima ljekara protekla dobro.

“Ono čega smo se pribojavali cijelo vrijeme, zbog teškog zdravstvenog stanja našeg kolege i novinara Mime Šahinpašića, se desilo sinoć, kada je zdravstveno stanje bilo izuzetno teško i gotovo kritično.

Mimo je proveo i preživio jedan od najtežih dana svog života i bila je ozbiljno ugrožena i sama transplantacija. Konzilijarni tim ljekara francuske klinike u Grenobleu na čelu sa prof.dr. Lionelom Rostangom je donio odluku da se transplantacija izvede i tako je retransplantacija urađena danas u ranim jutarnjim satima. U kontaktu predsjednika OTVORENE MREŽE dr. Almira Čehajića Batka sa koordinatorom OTVORENE MREŽE Irmom Koljom, potvrđeno je da je Mimo došao svijesti i da su svi zdravstveni parametri u najboljem redu.

OTVORENA MREŽA objavljuje i da je eksplantacija bubrega protekla u najboljem redu i da je Mimin donor Nedžad Omerspahić, koji je Mimi spasio život, odlično i pod nadzorom francuskih ljekara.

Zbog komplikovanog zdravstvenog stanja uoči same transplantacije, Mimo će nakon retransplantacije biti podvrgnut intenzivnom liječenju i bit će pod nadzorom cijelog francuskog tima ljekara i koordinatora OTVORENE MREŽE”, saopćeno je.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.