Grujičić: Po svom nahođenju su postavili baner koji nije postavljen 20 godina

Mi svake godine kako to i dolikuje, zato što mi sami želimo da čestitamo praznike svim narodima koji žive u Srebrenici a to su i Srbi, i Bošnjaci i Hrvati, praktikujemo da uoči praznika postavljamo banere koji su opštinski, sa grbom opštine, sa čestitkom prilagođenom određenom prazniku i koji ne vrijeđaju nikoga, kazao je za RTV Srebrenica načelnik Mladen Grujičić.

“Ovaj put je nekom, ne nekom već sada se zna i ko su, Alija Tabaković, Islamska zajednica (IZ), Damir ef. Peštalić i ne znam ko još postavili baner po svom nahođenju koji do sada, već 20 godina nije postavljan. Oni su naprasno osjetili potrebu da isprovociraju mene kao načelnika i građane Srebrenice koji nisu navikli na takav jedan gest jer smo kažem imali tipske banere koji su se postavljali za svaki praznik i koji su po informaciji koju sam dobio od Komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Izeta Suljanovića dostavljeni korisnicima, Islamskoj zajedenici za bajramske praznike, vjerovatno Crkvenoj opštini za pravoslavane praznike itd.itd“, kazao je Grujičić.

Kazao je da se određenim postupcima vrši i krivično djelo.

“Međutim IZ ne želi vratiti, dati te naše banere da bi se postavili i tako čestitali svim građanima Srebrenice. Time vjerovatno a što ćemo ispitati čine i krivično djelo, kako bi postavili taj nelegani baner koji je morao biti skinut. To je još jedna zloupotreba jer kako zloupotrebljavaju žrtve tako i praznike i ovo je još jedan način da se podignu tenzije. Ja ne želim da sutra imamo inicijative sa različitih strana da se na ta mjesta postavljaju različiti baneri koji će ići „tuk na utuk“ i koji će dalje produbljavati krizu u Srebrenici”, kazao je i dodao:

“Ja i ovim putem apelujem na Islamsku zajedenicu prije svega da vrate opštinske banere koji su ranije korišteni i koje sam ja naslijedio dolaskom na mandat, koji su kao privatljivi i do sada postavljani za praznike uz čestitku građanima koji to praznuju kako bi smo i ove godine ispoštovali sve one koji slave i kako bi im Opština i na taj način čestitala a ja sam kao Načelnik i kako to činim svake godine, već javno čestitao svim vjernicima ovaj praznik“, kazao je za RTV Srebrenica Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Vezani članci

Što bi se narodski reklo – džaba ste krečili: Advokatica iz Banjaluke ismijava političke poteze, a evo i zašto

VISOKOIN.COM

Sud BiH odbio žalbu Tužilaštva: Alisa Ramić i ostali branit će se sa slobode

VISOKOIN.COM

Punica s Pelješkog mosta: Ja sam stvarno rekla da ću se baciti

Visokoin.com

Zašto je HDZ BiH prešutio Inzkovu zabranu veličanja ratnih zločinaca?

Visokoin.com

NADOMAK VELIKE POBJEDE ZA RADNIČKU KLASU Sanders: Doba kada milijarderi nisu plaćali poreze konačno će se okončati

Visokoin.com

NI BIJES PORODICE JE NIJE SPRIJEČILA Izraelka je dala bubreg malom Palestincu iz Gaze i tako mu spasila život

Visokoin.com