Grupa Red Hot Chili Peppers u srijedu nastupa u Zagrebu

Američka rock grupa Red Hot Chili Peppers u sklopu svjetske turneje kojom promoviše deseti studijski album “I'm with You” iz 2011. u srijedu će prvi put nastupiti pred zagrebačkom publikom.

Koncert najavljen kao hrvatski “koncert godine” dio je prve turneje popularnog benda nakon četiri godine u sklopu koje planiraju održati ukupno 100 koncerata diljem svijeta uključujući Južnu i Sjevernu Ameriku i Evropu, zaključno s Australijom i Novim Zelandom u 2013.

Turneja koja je počela 11. septembra 2011. u glavnom gradu Kolumbije Bogoti, prva je na kojoj u sastavu Peppersa nastupa gitarist Josh Klinghoffer, koji je 2009. zamijenio legendarnog Johna Frusciantea.

Kao predgrupa na zagrebačkom će koncertu nastupiti alternativna britanska grupa As Able As Kane – A.A.A.K., a kao posebni gosti najavljeni su 2Cellos – Luka Šulić i Stjepan Hauser.

Članovi benda otkrili su kako su za album “I'm with You” napisali i snimili 50 pjesama, od kojih su izabrali i objavili samo 14.

Prosječna set lista turneje uključuje petnaestak pjesama, među kojima dio s najnovijeg albuma, te niz starih uspješnica s albuma “Californication” (1999.), “Stadium Arcadium” (2006.), “By The Way” (2002.), “Blood Sugar Sex Magik” (1991.) i drugih, te pet izvedbi na bisu.

Koncert na zagrebačkom Hipodromu dio je trećeg dijela turneje benda u Evropi, gdje su u tri mjeseca od oktobra do decembra prošle godine održali 22 koncerta, da bi se nakon posjeta SAD-u i Kanadi u junu ponovno vratili i do početka augusta ‘odradili’ 16 koncerata. Nakon kratkotrajnog ‘skoka’ do Chicaga, Los Angelesa i Oaklanda početkom mjeseca, ovo im je treći koncert na evropskom tlu ovoga augusta.

Nakon Zagreba putuju u Rumuniju, Bugarsku i Grčku.

Od septembra do novembra ponovno se vraćaju na sjevernoamerički kontinent, te potom putuju u Australiju i Novi Zeland, gdje će u januaru 2013. zaključiti turneju s posljednjih šest nastupa.

Fan pit za “koncert godine” na zagrebačkom Hipodromu rasprodan je već na samom početku prodaje, a organizatori otkrivaju da je do prošlog petka prodano više od 30 hiljada ulaznica.

Svim posjetiteljima koncerta uz predočenje ulaznice omogućen je besplatan javni gradski prijevoz od 18 sati na dan koncerta do 6 sati ujutro sljedećeg dana.

(VisokoIN)