Gruzijac pokušao unijeti drogu u avion u Sarajevu

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo lišili su slobode državljanina Gruzije čiji su inicijali G.T. (28), jer je pokušao unijeti marihuanu u avion, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.

Policija je jučer uhapsila G.T. koji je bio na letu za Istanbul, nakon što je otkrila 4,75 grama marihuane u donjem vešu.

Prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, marihuana je privremeno oduzeta, a G.T. će uz izvještaj o počinjenju krivičnog djela neovlašteno posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga bite predat nadležnom organu.

Službenici Jedinice granične policije Gradiška juče su uhapsili muškarca čiji su inicijali E.K. (40) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Policijska uprava Prijedor raspisala potragu zbog krivičnog djela iznuda.

Državljanin BiH kontrolisan je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Gradina i predat službenicima Policijske uprave Prijedor.

Istog dana pri ulasku u BiH na Međunardonom graničnom prelazu Gradiška uhapšen je i muškarac čiji su inicijali M.E. (32), jer je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Službenici ove jedinice su M.E. koji je državljanin BiH i Slovenije, predali pripadnicima Sudske policije Bihać.

Vezani članci

Ovo je pritisak na Gordanu Tadić zbog rada na predmetima ‘Memić’ i ‘Dragičević, nekoga boli njen rad…’

Visokoin.com

PALA ODLUKA: Predstavnici iz RS neće učestvovati u radu zajedničkih institucija u BiH

Visokoin.com

Tri godine nakon incidenta nije poznato ko je napao Oružane snage BiH u Čapljini

Visokoin.com

‘Vidio sam kako sjedište leti i kida djevojci ruku’: Stravične ispovijesti preživjelih putnika kobnog autobusa za Kosovo

Visokoin.com

Dodikova igra gubitničkom kartom

Visokoin.com

Kod Sl. Broda sa autoputa sletio autobus, 10 mrtvih, 30-ak ozlijeđenih: “Mnogo je životno ugroženih”

Visokoin.com