GTA V dostigao 100 miliona prodatih kopija

Sada je i zvanično potvrđeno da je Grand Theft Auto V (GTA V) jedna od najprodavanijih igara svih vremena. Nakon pet godina prodaje, igra je dostigla fantastičnu brojku od 100 miliona prodatih kopija.

Kompanija Rockstar Games zna kako da pravi igre za fanove. To je odlična vijest za vlasnike ove kompanije, Take-Two Interactive, koja je objavila da je GTA V nakon pet godina dostigla magičnu brojku od 100 miliona prodatih primeraka. Ne samo što je brojka impresivna sama po sebi, već je uspjeh još veći kad se uzme u obzir životni vijek jedne igre. Treba uzeti u obzir da se mnogo toga novog pojavilo u međuvremenu, pa je samim tim uspjeh još veći.

Uspjeh GTA franšize mjeri se stotinama miliona. Kad se tome doda i fantastičan (finansijski) uspjeh GTA V Online igre koja je i dalje aktuelna kroz konstantna ažuriranja sadržaja, jasno je da je riječ o mašineriji koja neće stati uskoro. Treba napomenuti da su još samo dvije igre uspjele da dostignu 100 miliona kopija – Tetris i Minecraft.

Ovaj uspjeh je zvanično objavljen u okviru predstavljanja finansijskog izveštaja krovne kompanije Take-Two Interactive. Tada je otkriveno da je kompanija imala rast prihoda u drugom kvartalu za 11% u odnosu na prošlu godinu. Taj uspjeh se može pripisati naslovima kao što su: Grand Theft Auto V, Grand Theft Auto Online, NBA 2K18 i NBA 2K19.

Ono što je sjajno za kompaniju (a malo manje za konkurenciju) je izlazak novog globalnog hita Red Dead Redemption 2, koji je praktično GTA vestern. Igra trenutno obara rekorde prodaje, a tek se očekuju prihodi kako se bude bližio Božić, vreme kada se igra i najbolje prodaju. Koliki je hit govori činjenica da su pomamu za igrom obradili i čuveni autori South Parka u najnovijoj epizodi.

Vezani članci

SAD ukinuo sankcije kineskoj kompaniji Xiaomi

VISOKOIN.COM

Ako do 15. maja ne prihvatite nova pravila WhatsApp vas briše

VISOKOIN.COM

NASA odgodila prvi let mini helikopterom na Marsu

VISOKOIN.COM

Apple mijenja Siri, kako će sada zvučati?

VISOKOIN.COM

Bitcoin ruši rekorde, prešao je vrijednost od 60.000 dolara

VISOKOIN.COM

Rover NASA se prvi put kretao po površini Marsa

VISOKOIN.COM