Gužve na bh. graničnim prelazima, apel iz BiHAMK-a

Povoljni vremenski uslovi i dobra prohodnost većine putnih pravaca, karakterišu saobraćajnu situaciju u BIH.

“I pored toga, apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Pojačanu frekvenciju saobraćaja, tokom dana očekujemo na dionicama prema lokalnim izletištima, putevima ka moru, kao i na graničnim prelazima.Vozače savjetujemo da se prije polaska na put informišu o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli gužve i duža zadržavanja”, navode iz BiHAMK-a.

Povremene kraće obustave saobraćaja, od 08 do 16 sati, mogu se očekivati svakim danom na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Osojnica, gdje su u toku radovi na deminiranju terena.

“Na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se usporeno ili uz kraća zadržavanja. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres. Napominjemo da je poštivanje privremeno postavljene signalizacije, zakonski obavezno”.

Zbog izvođenja sanacionih radova na regionalnom putu R-445 Semizovac-Ilijaš-Visoko, dionica Most na Stavnji-Lješevo saobraćaj je potpuno obustavljen. Alternativni pravci za vrijeme obustave su autoput A1 i regionalni put Podlugovi-Breza-Prhinje-Gračanica-Visoko.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod i Doljani, na izlazu iz naše zemlje čeka se od 60 do 90 minuta. Na ostalim graničnim prelazima pojačan je promet vozila, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

“Podsjećamo, za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja. Vozače napominjemo da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice”, navode iz BiHAMK-a.

Vezani članci

SDP BiH traži da Vlada FBiH konačno ozakoni zabranu gradnje malih hidroelektrana

Visokoin.com

Borko Stefanović: Milorad Dodik me nije izbacio iz kabineta

VISOKOIN.COM

Sva lažna obećanja Fadila Novalića: Od ‘BiH ima veliki broj vakcina, ali imamo krivi pristup’ do antologijske…

VISOKOIN.COM

Bošković: Cijene goriva u BiH trenutno su najniže u regionu

VISOKOIN.COM

Predao se vozač koji je udario dječaka na Marijn Dvoru

VISOKOIN.COM

Može li BiH bez rudnika i termoelektrana na ugalj?

Visokoin.com