Hadž će obaviti 1.738 vjernika iz BiH, prve grupe stigle u Medinu (VIDEO)

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Hadžije iz BiH počele su pristizati u Saudijsku Arabiju. Prvi avion sa vjernicima iz BiH sletio je u Medinu jučer, a prema planu letenja danas će s Međunarodnog aerodroma Sarajevo poletjeti tri aviona, sutra također tri, a jedan avion 21. augusta.

Ove godine hadž će obaviti 1.738 vjernika iz BiH. Glavni vođa budućih hadžija reisu-l-hudžadž je Husein Smajić, zamjenik reisu-l-uleme. Osigurano je 40 vodiča, koji će voditi po 45 hodočasnika, kao i četiri konsultantice za žene. O zdravlju hadžija brinut će 12 medicinskih radnika, šest ljekara specijalista i šest medicinskih tehničara. Na čelu ljekarskog tima je dr. Adem Zalihić.

Iz Islamske zajednice BiH podsjećaju da novi zakon ne dozvoljava kupovinu SIM kartica u Saudijskoj Arabiji bez pasoša i dokumentacije što će potrajati dok organizatori ne kupe hadžijama kartice.

“Aktivnosti naših hadžija možete pratiti i putem Facebook stranice Hadž i umra BiH”, istakli su iz Islamske zajednice BiH.

Nakon obavljenog hadža, povratak u BiH predviđen je od 6. do 15. septembra iz Džede za Sarajevo.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.