Hadžifejzović: Tjeramo Bosmal da uzme milion i po maraka i da poštuje ugovor

Ročište u predmetu Face TV protiv Bosmala trebalo je biti održano danas, ali je odgođeno za 10. septembar, a osnivač i urednik Face TV Senad Hadžifejzović rekao je danas da ova televizija ustvari “tjera Bosmal da uzme milion i po maraka i da poštuje ugovor koji je potpisan prije osam godina”.

Kako je kazao Hadžifejzović, tužba Face TV je vrlo jednostavna.

“Face TV d.o.o. je tužio Bosmal d.o.o. da poštuju ugovor, odnosno da ih natjeramo da im platimo milion i po maraka da kupimo prostor za koji imamo ugovor od prije 8 godina. Dakle, tjeramo Bosmal da uzme milion i po maraka i da poštuje taj ugovor“, rekao je.

Navodi kako Bosmal to izbjegava.

“Smatramo da je to iz političkih razloga. Direktor Bosmala je rekao da je dobio naredbu od SDA i reisa Cerića, Hasana Čengića i Bakira Izetbegovića da nas istjera iz tog prostora. Mi smo pobijedili na Opštinskom i Kantonalnom sudu i onda je Vrhovni sud u jednonacionalnom vijeću, koje je partijsko vijeće u sastavu od tri Bošnjaka, vratio taj slučaj ponovo na Opštinski sud kod istog sudije. To je politički pritisak. Ako je sud presudio kontra naše tužbe, Face bi bila ukinuta, jer gdje ćemo?“, istakao je osnivač Face TV.

Kako je kazao, svako nekoga tuži da naplati svoj novac, a Face tuži Bosmal da im daju njihov novac, kao i da bi paradoksalno bilo da taj isti sud drugačije presudi.

Ročište danas nije održano jer druga strana, odnosno Bosmal nije došao. Hadžifejzović je rekao i da njegova strana nije obaviještena o tome, te da nisu znali da danas neće biti održano ročište.

Prisutnim novinarima se obratio i Mehmed Spaho, punomoćnik Face TV d.o.o, koji je istakao da je današnja glavna rasprava u predmetu Face TV – Bosmal otkazana zato što je cjelokupan spis upućen po žalbi tuženog Bosmal za drugu stvar na Kantonalni sud. Kako je naveo, Kantonalni sud je zaprimio taj spis i još uvijek je u radu, tako da sudija nije imala uslove da rješava to.

Naveo je i da se odlaganje ročišta u zadnje vrijeme češće dešava i da je to iz mnogih razloga.

“U ovom slučaju nedostaje kompletan spis pa je ovo drugačije. Često ne dobijemo neku dokumentaciju koju je sud tražio pa je i to jedan od razloga“, rekao je Spaho.

Na pitanje novinara zbog čega je dokument u Kantonalnom sudu Spaho je rekao da je po zahtjevu Face TV sud donio odluku i da se to zove mjera osiguranja.

“Protiv te odluke Bosmal je uložio žalbu i cjelokupan spis je upućen drugostepenom sudu kao nadležnom za donošenje odluke po žalbi. Ta odluka nije donijeta zato Općinski sud nije imao predmet“, kazao je advokat Face TV.

“Vjerujem da bi do sljedećeg ročišta trebali imati spis da bi se mogla donijeti bar prvostepena odluka“, naglasio je.

Danas je u Općinskom sudu trebalo biti održano ročište za predmet između stranaka Bosmal d.o.o Sarajevo i Face d.o.o Sarajevo. U prvostepenom postupku Face je dobio presudu u svoju korist i na Općinskom i na Kantonalnom sudu, ali je Vrhovni sud FBiH ukinuo presudu i slučaj vratio na ponovni postupak.

Vezani članci

Čanak: Je*o ja mater i Ratku Mladiću i onome kome je on heroj! Novi Sad je postao sigurna kuća za ratne zločince

VISOKOIN.COM

Vukanović otkriva detalje sastanka u Sarajevu: Ponizno puzanje, dolazak i klecanje na noge / Na šta je Baja(zit) sada pristao? Nadam se da nije potpisao ukidanje RS-a i…

VISOKOIN.COM

Gavrankapetanović: Ljetos smo spasili dijete koje je također doživjelo komplikacije u poliklinici

VISOKOIN.COM

Ovo je Dodikov plan raspada BiH, detaljni plan rušenja ustava: Dodik neće stati i ne blefira!

VISOKOIN.COM

Prijedlog za određivanje pritvora za Abdulaha Hajdarevića

VISOKOIN.COM

Muradif Pajt: Nije ništa specijalizirala u Zagrebu! Ne može Seka, jedno tijelo biti na dva mjesta!

VISOKOIN.COM

Unesite komentar