da block

Hakeri srušili internet Sjevernoj Koreji

da block

U žestokom napadu hakera srušene su sve internetske stranice na sjevernokorejskoj domeni .kp. Hakerska akcija stiže u trenutku velikih napetosti na korejskom poluotoku. Usred velikih napetosti na korejskom poluotoku iz Sjeverne je Koreje stigla vijest o potpunoj blokadi interneta. Istini za volju, osim ljudi u samom vrhu režima, rijetko tko u toj vjerojatno najizoliranijoj državi svijeta ima priliku surfati, ali sijaset stranica koje se nalaze na domeni .kp dosad su ionako prvenstveno služile kao propagandni aparat prema “vanjskom svijetu”, ponajprije Južnoj Koreji, a onda i ostatku planeta.

Ruska novinska agencija Itar Tass javlja da je u toku veliki inostrani hakerski napad, ali ne precizira odakle je krenuo, ko ga je organizirao ni što vlasti u Pjongjangu rade ne bi li ga osujetile.

Dopisnik Glasa Amerike (VOA) iz Seula Steve Herman na svom profilu na Twitteru kaže da je cijela domena .kp srušena te da blokada traje već dva dana. Jutros se dio stranica vratio na mrežu, ali ubrzo su opet pale.

Stranice službene novinske agencije KCNA, čiji su serveri locirani u Japanu te se nalaze na japanskoj domeni, funkcioniraju normalno, ali vijesti su posljednji put osvježene u srijedu.

(VisokoIN)