Halid Genjac predao CIK-u izborne liste SDA

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Generalni sekretar SDA predao je Centralnoj izbornoj komisiji liste sa imenima kandidata najveće i najjače političke stranke u BiH za predstojeće izbore u našoj zemlji.

Listu SDA za Zastupnički dom PSBiH u izbornoj jedinici 3 nosi predsjedavajući Vijeća ministara BiH i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić. Listu u izbornoj jedinici 5 nosit će član Kolegija Doma naroda PSBiH i potpredsjednik SDA Safet Softić.

Listu za državnu vlast u izbornoj jedinici 1 nosit će ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH i potpredsjednik SDA Šemsudin Dedić. Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i potpredsjednik SDA Edin Mušić će na ovogodišnjim izborima biti nosilac liste SDA za Zastupnički dom PSBiH u izbornoj jedinici 2.

Što se tiče Parlamenta Federacije BiH nosioci listi u izbornim jedinicama 1, 5, 6, 7, i 11 su Asim Kamber, zastupnik u Parlamentu FBiH, Miralem Galijašević, predsjednik Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Mirza Ganić, zastupnik u Parlamentu FBiH, Adnan Efendić, direktor Stambenog fonda KS, i Asim Sarajlić, zastupnik u Zastupničkom domu PSBiH.

Na listama za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH naći će se i prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Amor Mašović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, Hamdija Abdić zvani Tigar, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Bihaća, Husein Rošić, predsjednik Vlade Unsko-sanskog kantona.

Nosilac liste SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo bit će aktuelni načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, a na njoj će se između ostalih naći i ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara i trenutni zastupnik u Skupštini KS Mirza Čelik.

Kad je riječ o RS-u, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH iz RS-a bit će ministar civilnih poslova i zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović dok će listu za Narodnu skupštinu RS-a nositi ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH i potpredsjednik SDA Edin Ramić.

Više vijesti