Halim Zukić: Nije istina da prodajem “Neretvu”

Halim Zukić, vlasnik „VGT osiguranja“ iz Visokog, od bivše mostarske općine Stari Grad za 600.000 KM kupio hotel „Neretva“, obnova ovog nacionalnog objekta, svojevrsnog simbola Mostara, još nije okončana.

Nakon prve faze gradnje, na koju se čekalo više od šest godina, s obzirom na to da je Zukić toliko čekao na potrebna odobrenja, već dvije godine ovo gradilište zjapi prazno.Tako se u Mostaru uveliko špekulira da je Zukić odustao od daljnje gradnje „Neretve“, jer traži povoljnog kupca kojem će prodati hotel, pogotovo, što se pokazalo da je obnova krupan zalogaj.

hotel_neretva

– Nije istina da prodajem. Kada politika odluči šta želi s Mostarom, tada ću i ja odlučiti šta ću s „Neretvom». Jer, radi se o investiciji od 15 miliona KM i nema investitora na svijetu koji će uložiti ta sredstva u tako neizvjesnu političku i ekonomsku situaciju. Zar nije previše simptomatično da niko od svjetskih lanaca ne iskazuje interes za bilo koji od hotela u gradu koji je naglašeno turistički? Mostar jeste upravo to, ali s druge strane, očito, postoje neke nevidljive kočnice koje sprečavaju njegov procvat –  odgovorio nam je Halim Zukić.

(VisokoIN)