Hamilton na korak do prelaska u Mercedes!?

Britanski vozač F1 McLarena Lewis Hamilton mogao bi od sljedeće sezone preći u Mercedes i potpisati trogodišnji ugovor koji bi mu donosio 60 miliona funti, piše Daily Mail.

Prema navodima engleskog lista potencijalni transfer ne zavisi o umirovljenju Michaela Schumachera. Naime, iako je posve neizvjesno hoće li sedmerostruki svjetski prvak i sljedeće sezone voziti Mercedesov bolid ili će se po drugi put povući u mirovinu, Britanac bi mogao zamijeniti i svog nekadašnjeg kolegu iz kartinga Nicu Rosberga.

Uprkos interesu Mercedesa Hamilton ostaje u pregovorima s McLarenom oko produženja ugovora iako su se u momčadi iz Wokinga nadali da će sve biti zaključeno još do kraja avgusta. U svakom slučaju interes Mercedesa daje Hamiltonu dobru podlogu za pregovore i otvara mu mogućnost za puno većom zaradom od 15 miliona funti koliko trenutno godišnje inkasira u McLarenu.

Priče o potencijalnom prijelazu Hamiltona u Mercedes zakuhao je i bivši F1 šef, a današnji stručni analitičar BBC-a Eddie Jordan koji je rekao: “Vjerujem da su Hamilton i Mercedes već dogovorili lične uvjete.”

Ubrzo je reagirala i Hamiltonova menadžerska firma XIX Entertainment koja je demantirala glasine: “Kao što su sve strane već ranije naglasile, u naprednoj smo fazi pregovora s McLarenom oko novog ugovora.”

(VisokoIN)