da block

Hanka Paldum prijavila advokata Tomića

da block

Hanka Paldum, prva dama bh. estrade, ponovo je iznervirana kampanjom koju protiv nje vode pojedini mediji u Srbiji. Hanka je demantovala tvrdnje da je Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) protiv nje pokrenula istragu zbog sumnje da je prije 12 godina na Igmanu zlostavljala Gorana Goluba.

“To je bila još jedna od laži u nizu ‘Kurira’. Protiv mene nije pokrenuta istraga. Mene to nimalo ne raduje, jer bih voljela da se, napokon, pokrene i da se dokaže da sam nevina i da se skine ljaga s mog imena” – kaže Paldum.

Bh. diva dodaje da je, nakon njene prijave, Regionalna advokatska komora Sarajevo pokrenula disciplinski postupak protiv Duška Tomića zbog iznošenja laži u slučaju “Silos”.

“Tomić je slagao da sam spominjana u tom procesu. U ovoj advokatskoj komori pokrenut je proces protiv njega i jučer je trebao dati iskaz. Tomić se nije pojavio, a ja sam bila pozvana u svojstvu svjedoka” – kaže Hanka.

Jasminu Cero, disciplinska tužiteljica Regionalne advokatske komore Sarajevo, koja vodi postupak protiv Duška Tomića, kaže da postoje pojedini elelmenti za to.

“Provodeći proceduru, ocijenila sam da, prema mom mišljenju, postoje pojedini elementi za povredu kodeksa advokatske etike i u tom dijelu je podignuta optužnica. Predmet je pred disciplinskim sudom. Sljedeća rasprava zakazana je za 3. april” – kazala je Cero i dodala da je Tomić opravdao svoj izostanak.

(VisokoIN)