Haris Šabanović, pjevač kojeg hvali i Begović: Vrijeme je da „zakucam“ na „Grandu“!

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Haris Šabanović mladi je pjevač iz Visokog kojeg su bolje upoznali oni koji su pratili takmičenje „Valentinove zvijezde“. Mada je i tamo bio jedan od najkvalitetnijih vokala, ne svojom krivicom morao je napustiti to takmičenje.

Kako se u međuvremenu prijavio na „Zvijezda možeš biti Ti“ Hayat TV, iz produkcije „Valentino“ su mu javili da zbog toga ne može nastaviti takmičenje u njihovom šouu. Haris se nije predavao pa je na audiciji u Visokom „zakucao“ kada je otpjevao „I tebe sam sit kafano“ Harisa Džinovića.

Hanka Paldum i Enes Begović koji su bili u žiriju nisu mogli prešutjeti pa su ga obasuli komplimentima zbog dobre interpretacije. Posebno je bio sretan Enes jer je, kako on reče, „njegov Visočak pokazao da su svi iz tog grada vrshunski pjevači!“.

Šabanović se, osim za nastavak takmičenja Hayat TV, priprema i za sudiciju „Zvezde Granda“ koja će se održati 19. maja u Zenici.

-Ranije što se tiče „Grandovog“ takmičenja nisam imao sreće, ali ovoga puta „pucam na sigurno“. Puno više prakse odnosno nastupa je iza mene, zreliji sam što se tiče pjevanja, i vjerujem da ću sada dogurati daleko – smješkajući se govori Šabanović.

I dok se takmiči i daje od sve od sebe da se onima koji ocjenjuju pjevanje predstavi u najboljem svjetlu, Haris ne ispušta mirkofon iz ruku. Vrlo često nastupa u klubovima, a posebno je sretan što ga sve više traže da pjeva na svadbama. U tome, osim podrške roditelja, mu puno pomaže njegov klavijaturista Mirnel Selimović pa se njih dvojica sve češće mogu vidjeti širom BiH.

– Uvijek može bolje, ali kako sam po prirodi jako skroman, često kažem da ne treba nigdje trčati i da nikada nije svanulo prije nego je trebalo. Zato… moje vrijeme dolazi polako, ali sigurno – skroman je Šabanović.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.