Helikopter Oružanih snaga BiH gasi požare kod Trebinja

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Požare na području Trebinja od jutros gasi helikopter Oružanih snaga BiH. Usljed nepristupačnog terena zatražena je pomoć iz zraka u gašenju vatre na trebinjskim brdima, gdje se vatra proširila s planine Bjelašnice, kao i na planini Viduši, gdje je požar prijetio selu Morče.

Gori visoka bukova šuma, a sinoć su kod sela Morče bili ugroženi deseci košnica na planini Viduša, kao i planinski konji.

Koordinator tima za praćenje aktivnosti na požarištima Miodrag Batinić potvrdio je da je danas stanje nešto bolje, budući da se sinoć vatra bila približila imovini mještana u selu Dračevo.

Iz Civilne zaštite RS-a su naveli da je na planini Viduši aktivan požar, koji je zahvatio tromeđu Bileće, Ljubinja i Trebinja te da će u gašenju vatre pomagati i helikopter Oružanih snaga BiH.

Aktivni su, ali i pod kontrolom, požari kod Popovog polja u mjestu Gornje Dračevo, na Trebinjskim brdima kod sela Vlasače i na padinama planine Viduše prema Trebinju.

U općini Bileća helikopter, ali i vatrogasci gase i kontrolišu požar na planini Viduši.

Pod kontrolom su požari kod Mirilovića i Zvjerine, a vatra kod Preraca je lokalizirana.

Obronci planine Viduše prema Ljubinju, također, imaju aktivan požar, koji vatrogasci kontrolišu.

Vatra na otvorenom prostoru na planini Ilija prati se na nepristupačnom terenu.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.