Historičari priznali istinu: Hitler nije pucao sebi u glavu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Američki historičari su konačno opovrgnuli zvanično objašnjenje o Hitlerovoj smrti, dokazavši da je fragment lobanje sa rupom od metka koju su Rusi pronašli 1946. godine u stvari pripadao ženi.

DNK analiza fragmenta lobanje koju je sproveo Univerzitet u Konektikatu je šokirala naučnike, te mnogi stručnjaci sada raspravljaju o tome da li je Hitler ustvari uspio da pobjegne iz Njemačke kao što mnoge teorije zavjere sugerišu.

Prema riječima arheologa i stručnjaka za kosti sa Univerziteta u Konektikatu, Nika Belantonija, od samog početka je bilo jasno da nešto nije kako treba. „Kost se činila veoma tankom za jednu mušku kost“, rekao je on.

„Takođe, šavovi lobanje su odgovarali osobi koja ima ispod 40 godina“. Hitler je u aprilu 1945. godine napunio 56 godina.

Belantoni je posjetio Moskvu kako bi ispitao predmete iz bunkera u kojem su Hitler i Eva Braun navodno počinili samoubistvo, a koji se nalaze u državnoj arhivi Rusije.

On je uzeo briseve i uzorke DNK. „Imao sam pred sobom fotografije koje su Sovjeti napravili 1945. godine i znao sam da je ono što stoji ispred mene original“, prenose Nezavisne.

On je odnio uzorke u Konektikat, gde se u centru univerziteta za primijenjenu genetiku Linda Strausbau posvetila ispitivanju uzoraka.

„Korištene su rutinske tehnike i testovi koji se koriste u laboratoriji za istraživanje zločina“, rekla je ona.

Ona je dobila veoma malu količinu DNK, te je iskoristila proces molekularnog kopiranja kako bi obezbijedila dovoljno materijala za analizu.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.