Hronologija uništavanja JP RTV Visoko zajedno sa radnicima i njihovim porodicama

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

JP RTV Visoko je imala jednu od najznačajnijih uloga u agresiji na Visoko, informisala je javnost o svemu bitnom za to vrijeme i preživjela je kao takva. Nakon rata, nažalost, to javno preduzeće finansirano od novca svih nas poreznih obveznika pod političkim pritiscima osnivača polako se pretvaralo u megafon svake naredne vlasti. A onda se neko “pametan” sjetio da nagomilane gubitaške obaveze ostavi JP RTV Visoko i otvori novi medij, JU RTV Visoko, s tim da preuzme sva prava, a sve obaveze ostavi na starom preduzeću. Kolateralna šteta ove priče su po nečijem mišljenju nepodobni novinari i uposlenici koji svoja prava već mjesecima unazad traže putem Kantonalnog suda.

Ovih dana prevareni i izmanipulisani radnici oživjeli su nekadašnji FB Page “Radio Visoko” na kojem su javnosti predočili neke važne dokumente koji svjedoče o jednoj u nizu lokalnih prevara koje su kroz famoznu “reformu javnog sektora” započeli oni iz redizajnirane SDA 2012.godine koja se raspala, ali su po istoj matrici prevaru nastavili oni koji su u međuvremenu napustili ili su izbačeni iz SDA ali su nastavili “reformisati” javni sektor sa katastrofalnim posljedicama za mnogobrojne porodice bivših uposlenika tog sektora.

Međutim, za te unesrećene porodice njih svakako nije briga niti imaju bilo kakve osjećaje, kao uostalom što ih nije briga ni za sistemsko i selektivno uništavanje Visokog i pretvaranje u najobičniju selendru, dok u međuvremenu njihovo imovinsko stanje, standard života i materijalna dobit svakodnevno rastu. I interesantno, uvijek isti pojedinci se pojavljuju u glavnim ulogama kada je potrebno uništiti nečije živote i razoriti porodice zarad svojih ugovorenih honorarnih novčanih interesa koji se isplaćuju iz javnog proračuna.

A kako sve to izgleda kroz zvaničnu dokumentaciju možete pogledati u galeriji ispod.

Više vijesti