Hrvatska policija traži napadače na novinara i organizatore protesta

U cilju pronalaska napadača, policija će pregledati svoje snimke događaja, kao i snimke kamera Grada Zagreba i obaviti razgovore s očevicima.
Načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke Davor Posilović izjavio je u nedjelju da policija intenzivno traga za organizatorima neprijavljenog protesta protiv COVID potvrda u Zagrebu u subotu te za osobama koje su napale novinara RTL-a Gorana Latkovića.

“U tijeku su intenzivne mjere s ciljem da se potencijalni organizator ili više njih na neki način kriminalistički obradi i da se podigne optužni prijedlog”, izjavio je Posilović novinarima ispred PU zagrebačke.

Istaknuo je da je protest u subotu protiv COVID potvrda prošao u “sigurnosno zadovoljavajućim uvjetima”, prenosi Fena.
Posilović ističe kako protest niko nije bio prijavio, čime je prekršen Zakon o javnom okupljanju.

“Na prosvjedu nije bilo niti redara, u manjem dijelu na prosvjedu su korištena pirotehnička sredstva, a prekršena je i Odluka o ograničavanju javnih okupljanja”, istaknuo je načelnik Sektora policije zagrebačke PU.

Na Trgu bana Jelačića zapaljena zastava HDZ-a
Izvijestio je da je policija zaprimila krivičnu prijavu zbog verbalnog i tjelesnog napada na novinara Latkovića.

U cilju pronalaska napadača, policija će pregledati svoje snimke događaja, kao i snimke kamera Grada Zagreba i obaviti razgovore s očevicima.

Na Prisavlju, gdje se ispred sjedišta Hrvatske radio-televizije (HRT), nakon centralnog protestnog skupa protivnika COVID mjera na Trgu bana Jelačića, uputio dio demonstranata, policija nije intervenirala.

Kako je istaknuo Poslilović, ranije je policija imala saznanja o mogućnosti da se dio demonstranata uputi na tu lokaciju, pa su bili prisutni kako bi spriječili eventualni neovlašteni ulazak u prostorije HRT-a.

Potvrdio je da su učesnici protestnog skupa na Trgu bana Jelačića zapalili zastavu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), prenosi Hina.

Unesite komentar