Humanitarna akcija Omladinskog kruga MIZ Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Aktivisti Omladinskog kruga Medžlisa Islamske zajednice Visoko zajedno sa hfz. Edinom ef. Bukvom, koordinatorom edukacijiskih programa za mlade MIZ Visoko, organizovali su humanitarnu akciju za porodicu Osmanagić, uručivši im 2 paketa prehrambenih artikala i skromnu novčanu u pomoć.

Naime porodica Osmanagić živi u izuzetno teškim materijalnim uslovima, a nedavna smrt supruge, koja je i bila povod ove akcije, dodatno im je otežala i onako teške uslove za život.
humanitarna_akcija1

Otac Taib je ostao sam sa svojom dvanaestogodišnjom kćerkom i nije u mogućnosti da svojoj kćerci obezbjedi osnovne životne namirnice, a kamo li nešto više.

U razgovoru sa komšijama, koji se sada jedini brinu za ovu porodicu, posebno za malu Šaćiru saznali smo da je ovoj porodici svaka pomoć dobro došla, bilo novćana ili u vidu osnovnih životnih namirnica.

Dvanaestogodišnja Šaćira, koja je još uvijek nesvjesna smrti majke, će uz pomoć komšija i dobrih ljudi nastaviti normalno školovanje, a svaka pomoć u vidu radnog stola, kompjutera, ormarića ili slično će joj omogućiti da ima barem minimum uslova koje ima većina djece.

Molimo svakog ko je u mogućnost pomoći ovoj porodici kako u prehrambenim artiklima ili u novčanim prilozima ili na bilo koji drugi naćin da nas kontaktira putem telefona na broj: 061/792-214

humanitarna_akcija2

(VisokoIN)

Više vijesti