1.3 C
Visoko
21. Januara 2022.

Hvale se da će zauvijek promijeniti tv tržište: Igor Dodik, Severina, Dejana Rosuljaš, Haris Džinović u novom projektu…

Idejni tvorac ovog ambicioznog medijskog projekta Dejan Jocić izjavio je da se budućnost televizije zasniva na audio-vizuelnom sadržaju, na autentičnosti, voditeljima, i prije svega na čovjeku

U okviru 14. Weekend Media Festivala u Rovinju u subotu je održan koncert jedne od najvećih regionalnih zvijezda Momčila Bajagića Bajage koji je na jedinstven način najavio dolazak UNA-e, multimedijalne platforme koja će, prema najavama, zauvijek promijeniti medijsko tržište u regionu.

Medijsko nebo postaće bogatije i šarenije zahvaljujući platformi koja će gledaocima u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini pružiti sadržaj kakav još nije viđen na ovim prostorima.

UNA na tržište donosi potpuno drugačiji pristup u kreiranju zabavnog i informativnog programa, koji će publici omogućiti da iskusi kako izgleda vrhunski televizijski program kreiran po aktuelnim svjetskim standardima. Kvalitet će biti simbol multimedijalne platforme UNA, koja će, bez sumnje, za kratko vrijeme osvojiti srca više od deset miliona gledalaca širom regiona i prikovati ih za ekrane sadržajem kojem je nemoguće odoljeti.

Ove jeseni brojne regionalne muzičke i glumačke zvijezde, televizijska lica i medijski profesionalci zajedničkim će snagama, talentima i umijećem učestvovati u kreiranju raznovrsnog i prvoklasnog programa.

Mnogo osmijeha, nezaboravnog provoda i pouzdanih informacija iz prve ruke očekuje vas na medijskoj platformi UNA, u okviru koje će vam društvo praviti legendarni Haris Džinović, kao i jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije Andrija Kuzmanović, čiji će zabavni programi postati neizostavni dio vaše svakodnevice.
U timu UNA-e gledatelji će imati priliku pratiti i sjajnu Ivanu Paradžiković, eksperta za istraživačko novinarstvo, zajedno sa kolegom iz redakcije informativnog programa, Josipom Šarićem. Popularni voditelj Frano Ridjan, atraktivna Maja Bajamić, simpatični glumac Stefan Bundalo, kao i šarmantna novinarka i voditeljka Dejana Rosuljaš takođe će biti dio te postave. Ekipi će se pridružiti još mnoga velika imena iz čitavog regiona, koja će ovu multimedijalnu platformu lansirati u sam vrh medijskog neba.
Idejni tvorac ovog ambicioznog medijskog projekta Dejan Jocić izjavio je da se budućnost televizije zasniva na audio-vizuelnom sadržaju, na autentičnosti, voditeljima, i prije svega na čovjeku.

– Televizija nam ne znači ništa bez ljudi, zato smo se fokusirali na dovođenje interesantnih lica koja će vratiti zabavu i autentičnost na vaše ekrane. UNA će imati jedinstvenu digitalnu platformu čiji će sadržaj omogućiti interaktivnu komunikaciju sa korisnicima. Ali ključ je autentičnost, jer ako nemaš autentičnost, nemaš ni pratioce, i to je nova zakonitost. Sa UNA-om budućnost televizije počinje da živi – rekao je Jocić na panelu “Budućnost televizije”.

Ta medijska platforma nastala je sa željom da publici u regionu pruži prvoklasan program kakav zaslužuje, uz spektakularne “late night talk showe”, uzbudljive “reality show” programe, svjetska muzička takmičenja, pouzdan informativni i dokumentarni program, vrhunske serije, filmove i kvizove. Najsavremenija tehnologija i studijski prostor posjeduju performanse koje su u skladu sa najvećim svjetskim televizijskim stanicama, a samo jedan od prvoklasnih projekata koji se pripremaju jeste trenutna svjetska senzacija – muzički šou “I can see your voice” koji će osvojiti srca milionske publike u regionu.

Medijski projekat UNA inspirisan je rijekom Unom koja spaja države i narode. Ona predstavlja medijsku platformu koja će objediniti sličnosti i pomiriti razlike koje ovom regionu pružaju jedinstven šarm. Ovaj autentičan projekat predstavlja revolucionarni iskorak kada je riječ o inovacijama i programskom sadržaju, i zasigurno jedan od najvećih i najkompleksnijih poduhvata koji je u skorije vreme sproveden na medijskom nebu regiona, javlja agencija Fena.

Iza TV Una stoji Igor Dodik?

Inače, lokalni mediji u Republici Srpskoj svojevrmeno su objavili da iza ovog ambicioznog regionalnog televizijskog prijekta stoji Igor Dodik, sin člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.
Također je objavljeno i da će se među zvijezdama koje će u njemu biti angžovane naći i Severina, i to kao televizijska voditeljica koja će imati vlastiti talk show.

Unesite komentar