I masturbacija zahtjeva određene vještine

I masturbacija zahtjeva određene vještine kojima valja ovladati kako bi solo seks rezultirao što većim užitkom. Baš kao i seks u dvoje, i solo seks donosi brojne koristi čovjekovu zdravlju. No, i masturbacija zahtjeva određene vještine, a njih je u svojoj knjizi ‘The Many Joys of Sex Toys’ opisala Anne Semans. Donosimo vam nekoliko njezinih tajnih savjeta koji će vas odvesti u carstvo čula solo seksa, prenosi Tportal.

1. Opustite se

Ključ užitka krije se u vašoj sposobnosti da se opustite. Drugim riječima, pronađite model koji će vam pomoći da sve tjeskobe i nervoze ostavite ispred vrata.

2. Uzbudite sami sebe

Seks uvijek počinje u mozgu pa zato mislite neko vrijeme na stvari koje vas uzbuđuju – prijašnja seksualna iskustva, scenu iz pornića ili zgodnog kolegu. Važno je da se u glavi ‘prebacite’ na seks.

3. Pogledajte svoj spolni organ

Ako još nikad niste detaljno pogledali svoj spolni organ, onda je krajnje vrijeme da to učinite. Uzmite ogledalo i krenite u avanturu istraživanja. Smijete koristiti i prste dok budete ispitivali različite dijelove organa… Uistinu je važno da dobro upoznate svoj spolni organ jer to je preduvjet za svako buduće seksualno zadovoljstvo.

4. Igrajte se sa sobom

Lezite na leđa i dodirujte svoje tijelo od glave do pete. Neka to budu senzualni dodiri, a posebnu pozornost posvetite svojim erogenim zonama. Zadržite se što dulje na svojemu spolonom organu, a dodiri neka budu različitoga intenziteta. Zapamtite, sve je to igra, nema prostora za sramotu ili neugodu, uživajte u vlastitom tijelu.

5. Igračke su dobrodošle

Mnoge žene još uvijek zaziru od vibratora, ali to je uređaj koji može pružiti veliki užitak. Njime možete dodirivati lagano sve dijelove tijela, a ne samo genitalije. Dakako, sprijateljite ga s vašim klitorisom i vidjet ćete da će postati nerazdvojni.

6. Pazite na disanje

Oduprite se potrebi da zadržite dah. To se često javlja kad je užitak blizu. No, umjesto toga dišite duboko i polako. To će omogućiti širenje užitka po cijelome tijelu. Vjerojatno u tome nećete uspjeti odmah prvi put, ali s vremenom i vježbom sigurno hoćete.

7. Višestruki orgazmi

Vibratori su neumorni i mogu vam bez problema priuštiti višestruke orgazme. I za to treba prakse pa si uzmite vremena i usavršite se zbog vlastitog užitka i zadovoljstva.

(VisokoIN)